Mama lui Victor Ponta a fost audiata la DNA, in calitate de martor. Premierul a declarat ca este vorba de "un show gratuit"

05-03-2015 09:16


Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a iesit joi de la sediul DNA Ploiesti dupa aproximativ o ora de audieri. Avocatul sau a spus ca are calitatea de martor si ca va ramane cu aceasta calitate.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

UPDATE: Premierul Ponta a comentat subiectul pe Twitter, acolo unde a spus ca audierea de astazi este doar show gratuit pentru o televiziune.

"Va pot garanta ca este martor (n.r. - Cornelia Naum) si ca va ramane cu aceasta calitate. Doamna are un contract de munca part-time cu societatea fiicei dansei, dar nu are nicio legatura cu societatile in legatura cu care s-a retinut actiunea presupus infractionala in cauza. Sigur ca a participat la niste discutii la un moment dat intre anumite persoane care au o anumita calitate in acest dosar. Cu privire la aceste lucruri a fost intrebata", a declarat avocatul Bogdan Vlad.

Intrebata daca confirma zvonurile potrivit carora lucra ca si consilier intr-una din firmle econtrolate de Hertanu, Cornelia Naum a spus: "Sunt soacra, soacra, nu consilier"!

Cornelia Naum a ajuns la sediul DNA Ploiesti, joi, in jurul orei 9.15, pentru a fi audiata in dosarul privind fraudarea de fonduri europene, in care este arestat cumnatul premierului, Iulian Hertanu. Mama premierului Victor Ponta a venit singura la sediul DNA Ploiesti. Dupa ce s-a legitimat la intrarea in sediul institutiei, Cornelia Naum a fost invitata sa astepte in holul institutiei, ea intrand la audieri dupa ce asteptat timp de aproximativ trei sferturi de ora pe o banca din holul DNA Ploiesti.

Asteptata de jurnalisti, care i-au pus o serie de intrebari despre calitatea in care va fi audiata si daca stia despre afacerile ginerelui sau, Iulian Hertanu, Cornalia Naum a raspuns: "Dau declaratii la DNA, nu la dumneavoastra. Astept sa ma intrebe procurorii". La insistentele jurnalistilor in ceea ce priveste afacerile lui Hertanu, Cornelia Naum a raspuns: "Nu-mi puneti intrebari din astea. Eu va pazesc pe dumneavoastra sa nu cadeti".

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, este suspectat impreuna cu mai multi oameni de afaceri ca ar fi fraudat fonduri europene. Este vorba despre un contract finantat de Europeana prin care se urmarea reabilitarea retelelor de canalizare din Comarnic, insa procurorii anticoruptie spun ca aceste contracte ar fi fost fraudate. Practic, o parte din banii care s-au alocat pentru aceste lucrari s-ar fi folosit in interes personal.

Prejudicul este estimat la aproximativ 8 milioane de lei si exista si suspiciuni de evaziune fiscala cu un prejudiciu de aproximativ 2 milioane si jumatate de lei.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO