Majoritatea americanilor aprobă modul în care Donald Trump gestionează criza coronavirusului

Ultima actualizare: 20-03-2020 17:05
Donald Trump

Majoritatea americanilor aprobă modul în care preşedintele Donald Trump gestionează criza legată de pandemia declanşată de noul coronavirus, potrivit unui sondaj ABC News/Ipsos dat publicităţii vineri şi citat de AFP.

Potrivit acestui sondaj, 55% din americani aprobă modul în care Donald Trump gestionează criza, faţă de 43% care îl dezaprobă.

Într-o săptămână, schimbarea percepţiei este evidentă. În cadrul unui sondaj publicat la 13 martie de acelaşi institut, doar 43% din americani aprobau modul său de a acţiona în această situaţie, faţă de 54% care dezaprobau maniera în care gestionează criza legată de coronavirus, potrivit Agerpres.

După ce o perioadă îndelungată a minimalizat amploarea epidemiei şi impactul său potenţial asupra SUA, miliardarul republican şi-a schimbat tonul de la începutul săptămânii.

Lansând un apel la "unitate naţională" în faţa acestui "inamic invizibil", el a optat pentru o postură globală mai unificatoare, chiar dacă îşi continuă, cu intermitenţă, atacurile împotriva anumitor aleşi democraţi sau mass-media pe care le califică drept "fake news".

Sondajul a fost realizat între 18 şi 19 martie pe un eşantion reprezentativ de 512 adulţi, notează AFP.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO