MAE: Personalul feminin paraseste ambasada din Japonia

17-03-2011 00:33

evacuati Japonia

MAE a precizat ca numarul solicitarilor de asistenta consulara si informatii primite de Ambasada de la Tokyo si de Departamentul Consular a ajuns la 132, iar o parte din personalul ambasadei va reveni in Romania.

Tragedia din Japonia, pas cu pas. Citeste cronologia evenimentelor

"Ambasada Romaniei la Tokyo functioneaza la parametri normali. Cei 4 functionari consulari trimisi de catre MAE sunt pregatiti sa ofere asistenta consulara necesara cetatenilor romani aflati in Japonia. O parte din personalul Ambasadei, preponderent feminin, se va intoarce temporar in Romania", precizeaza MAE.

Ministerul mentioneaza ca, "pana in momentul de fata, Ambasada Romaniei la Tokyo si Departamentul Consular din cadrul MAE au primit un numar de 132 de solicitari de asistenta consulara si informatii" si subliniaza ca Ambasada Romaniei la Tokyo mentine legatura cu autoritatile locale si centrale nipone, pentru a obtine informatii referitoare la cetatenii romani.

"Pana in acest moment nu a fost semnalata prezenta unor cetateni romani printre victime. MAE participa la mecanismul european de monitorizare si informare cu privire la situatia din Japonia, in scopul de a asigura oportun asistenta de urgenta cetatenilor romani inscrisi in listele de evidenta a misiunilor si consulatelor Romaniei din strainatate", se arata in comunicat.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO