Tablouri furate din casele unor francezi, gasite in canalele lui "Bruce Lee" din zona Garii de Nord

×
Codul embed a fost copiat

Politistii au patruns miercuri in orasul interzis, aflat in subteranele Capitalei. Ofiterii au ridicat 8 oameni ai strazii pentru identificare si peste 30 de tablouri si icoane, furate de la colectionari de arta.

18:46 Nu l-au gasit insa pe cel care-si spune "Bruce Lee", un individ banuit ca i-ar coordona pe toti sarmanii care se adapostesc in canale. Unii sunt suspectati ca ar da spargeri in locuinte.

Operatiunea politiei a starnit furia aurolacilor, care au ripostat violent. Au aruncat cu vopsea toxica peste un tanar care a suferit arsuri si a ajuns la spital.

Politia avea informatii ca in sistemul de canalizare din zona Garii de nord se ascund doi indivizi, banuiti ca au furat tablouri si icoane din locuintele unor colectionari de arta. Ofiterii au incercat sa ii caute prin canale, insa au fost atacati de oamenii strazii, care locuiesc acolo.

Fortele de ordine i-au fugarit prin subteran, insa oamenii strazii cunosc tunelurile si stiu unde sa se ascunda.

Citește și
catuse
Doi politisti bucuresteni, sot si sotie, au prins trei barbati care au furat un capac de canal
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Ivan, un tanar care a trait sub pamant, dar care face parte acum dintr-o fundatie, a vrut sa ii scoata din tuneluri pe fostii lui tovarasi de suferinta. Insa unul dintre ei a aruncat in el cu o vopsea toxica, iar Ivan a fost dus la spital.

Dupa cateva ore, inca o persoana a fost recuperata din subteran. Politistii nu au reusit sa dea de Florin Cora, zis Bruce Lee. Suspect pentru tainuirea bunurilor furate, el este seful celor din catacombele de la gara de nord.

Bruce Lee ne-a prezentat acum cateva luni viata pe care o duce in orasul de sub pamant, intr-o editie a emisiunii "Romania, te iubesc".

In urma actiunii, politistii au reusit sa recupereze 16 icoane si 14 tablouri din bunurile furate.

Mai multe tablouri si icoane, despre care se banuieste ca au fost furate de o grupare coordonata de Bruce Lee din locuinta unor cetateni francezi, au fost gasite in canalele din zona Garii de Nord, potrivit unor surse apropiate anchetei.

15:10  Mai multe tablouri si icoane, despre care se banuieste ca au fost furate de o grupare coordonata de un om al strazii zis Bruce Lee, din locuinta unor cetateni francezi, au fost gasite in canalele din zona Garii de Nord, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Politistii bucuresteni au descins, miercuri, in canalele din zona Garii de Nord din Capitala, avand informatii ca acolo sunt ascunse bunuri care ar fi fost furate dintr-o locuinta, oamenii strazii refuzand sa iasa la suprafata si aruncand cu aurolac pentru a-i opri pe anchetatori.

Vezi povestea lui Bruce Lee in ancheta "Orasul ascuns" de la "Romania, te iubesc!"

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat jurnalistilor ca au fost identificate unele bunuri susceptibile ca ar fi fost furate din locuinte.

Intrebat daca este vorba despre obiecte de patrimoniu, Niculae a negat spunand ca "sunt bunuri care fac parte din patrimoniul unei persoane fizice" si ca nu a fost estimat prejudiciul.

Niculae nu a putut preciza daca, printre suspectii care au fost ridicati, se afla si cel supranumit Bruce Lee sau "Regele Boschetarilor", care este banuit ca ar coordona o grupare de oameni ai strazii specializata in spargerea de locuinte.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei a mai declarat ca nu au fost folosite substante iritant-lacrimogene de catre politisti, pentru ridicarea oamenilor din canalizare. "S-a folosit forta in mod gradual", a spus Niculae, adaugand ca actiunea a inceput in conditii de normalitate, pentru ca politistii sa intampine apoi tot mai multa rezistenta din partea celor anchetati.

El a spus ca mai multe persoane au fost ridicate si conduse la sectia de politie, neprecizand numarul acestora.

14:00 Un barbat care spune ca este reprezentantul unui ONG si a vrut sa ii convinga pe oamenii strazii sa-i lase pe politisti sa intre in canalele din zona Garii de Nord din Capitala a fost dus, miercuri, la Spitalul de Oftalmologie cu arsura la ochi de la aurolac.

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitala, Monica Pop, a declarat pentru MEDIAFAX ca barbatul care a fost adus la unitatea sanitara spune ca oamenii strazii din zona Garii de Nord au aruncat in el cu aurolac.

"Barbatul care a ajuns la noi la spital spune ca lucreaza la o organizatie nonguvernamentala care se ocupa de oamenii strazii. El a venit in zona Garii de Nord pentru a-i convinge pe barbatii care stau in canale sa le permita politistilor accesul in canale. Furiosi, oamenii strazii au aruncat spre el cu aurolac. Este tot pictat cu aurolac, din cap pana in picioare. Parca este un mim de pe strazile Vienei", a spus Monica Pop.

Managerul Spitalului de Oftalmologie a precizat ca barbatul are arsura corneo conjunctivala la ochiul drept, a refuzat internarea, dar va veni zilnic la control.

Barbatul a fost dus la spital cu o salvare a Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, care are in zona Garii de Nord trei masini, a declarat, agentiei MEDIAFAX, managerul SABI, Alis Grasu.
 

13:30 Corespondentul Stirilor ProTV Lavinia Petrea este la fata locului si transmite informatii in timp real.

Politistii continua sa-i impinga pe oamenii strazii in subteran, iar toate gurile de canal sunt pazite.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, actiunea este coordonata de la nivelul Serviciului de Investigatii Criminale, iar in ajutorul judiciaristilor au fost chemate echipe de la SPIR, Politia Sectorului 3 si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Totodata, angajati ai Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice ii ghideaza pe politisti prin canalele subterane. La actiune este folosit si un excavator, pentru decopertarea gurilor de canal din zona Garii de Nord.

In timpul actiunii, oamenii strazii care stau in canalele de la Gara de Nord au refuzat sa iasa la suprafata si au ripostat stropindu-i pe politisti cu aurolac.

Alexandru Nicolae a precizat ca nu sunt persoane ranite, actiunea fiind in desfasurare.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Blocat intr-un canal, un pusti a supravietuit gerului siberian datorita celui mai bun prieten
Blocat intr-un canal, un pusti a supravietuit gerului siberian datorita celui mai bun prieten

Un baietel, in varsta de 7 ani, din Rusia, a vrut sa salveze un catel cazut intr-o gaura de canal de pe marginea drumului, adanca de 3 metri, insa, din nefericire, a ajuns si el unde era patrupedul.

Doi politisti bucuresteni, sot si sotie, au prins trei barbati care au furat un capac de canal
Doi politisti bucuresteni, sot si sotie, au prins trei barbati care au furat un capac de canal

Doi politisti bucuresteni, sot si sotie, au prins in flagrant delict trei barbati care au furat un capac de canal, informeaza, duminica, Politia Capitalei.

Imagini socante din viata oamenilor strazii, la
Imagini socante din viata oamenilor strazii, la "Romania, te iubesc"

Mii de oameni traiesc pe strada si in canale si multi dintre ei nu au nicio sansa de scapare. Viseaza doar la o viata mai buna.
Un reportaj cutremurator despre un univers dominat de droguri, boli si mizerie.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei
Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei

Răsturnare de situație în dosarul în care Vlad Pascu, tânărul care a provocat, vara trecută, accidentul de pe litoral, este judecat pentru omor din culpă.