Lupta lui Boureanu cu Politia Rutiera, pentru a scapa de suspendarea permisului. Fostul deputat invoca "dunga de pe filmulet"

Ultima actualizare: 03-02-2016 07:11

Fostul deputat Cristian Boureanu le-a declarat razboi politistilor de pe Autostrada Soarelui, care l-au amendat in vara si au decis sa ii suspende permisul dupa ce l-au prins gonind cu 190 de kilometri la ora.

Desi pana acum Boureanu nu a reusit sa-i convinga pe judecatori ca nu a incalcat legea, isi va juca ultima carte la Tribunalul Calarasi, unde are de gand sa conteste chiar acuratetea pistoalelor radar folosite de politistii rutieri.

Cristian Boureanu nu accepta nici in ruptul capului ca pistolul radar folosit in cazul sau a constatat in mod corect viteza de deplasare a masinii lui. Sustine ca, pe filmuletul care i s-a pus la dispozitie, ar aparea o dunga, ceea ce il face sa creada ca in momentul in care a imortalizat viteza cu care se deplasa autoturismul, era in miscare si de aici posibila eroare.

Cristian Boureanu, declaratie data in iunie 2015: "Nu cred ca am avut viteza asta, 190 km/h. Voi contesta."

Pentru viteza consemnata in procesul verbal, 190 de kilometri la ora, Cristian Boureanu a fost amendat cu 800 de lei si i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile. I s-a dat totusi sansa de a putea cere scurtarea perioadei la o luna, cu conditia sustinerii unui examen. Fostul sot al Valentinei Pelinel a ales calea procesului, asa ca pana la o decizie definitiva isi pastreaza permisul auto.

Sefii Politiei Rutiere par sa ii rada in nas lui Boureanu, cata vreme pana acum niciun roman nu ar fi castigat un proces de acest gen. Ba chiar il avertizeaza ca pistolul radar este mult mai eficient decat radarele clasice.

Vesti proaste vin nu doar pentru Cristian Boureanu, ci si pentru restul soferilor. Politia Rutiera a cumparat de curand alte cateva pistoale radar pe care agentii le vor folosi in curand in tara si in Capitala. Asa ca sa nu fiti surprinsi cand veti fi prinsi circuland peste viteza legala, dar nu de un radar clasic montat pe o masina inscriptionata, ci de un radar pistol, ascuns intr-o masina neinscriptionata.

Statisticile arata ca doar un sfert dintre cei care contesta amenzile de radar castiga procesele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO