LISTA membrilor Guvernului Ungureanu. Ce isi propune noul executiv

×
Codul embed a fost copiat

Parlamentarii PSD si PNL nu au participat la audierile ministrilor propusi de premierul desemnat, astfel ca nu a existat cvorum de lucru. Cu toate acestea, audierile au avut loc. VEZI LISTA COMPLETA a ministrilor si programul de guvernare.

Ramaneti pe www.stirileprotv.ro sa aflati in timp real cele mai noi informatii despre componenta oficiala a Guvernului Ungureanu, prin transmisii LIVE si detalii actualizate.

Lista oficiala a Cabinetului premierului desemnat, Mihai Razvan Ungureanu:

-►Vicepremier: Marko Bela
-►Ministerul Finantelor: Bogdan Dragoi
-► Ministerul Transporturilor: Alexandru Nazare
-► Ministerul Administratiei si Internelor: Gabriel Berca
-► Ministerul Dezvoltarii si Turismului: Cristian Petrescu
-► Ministerul Comunicatiilor: Razvan Mustea
-► Ministerul Agriculturii: Stelian Fuia
-► Ministerul Muncii: Claudia Boghicevici
-► Ministerul Educatiei: Catalin Ovidiu Baba
-► Ministerul Justitiei: Catalin Predoiu
-► Ministerul Economiei: Lucian Bode
-► Ministerul Mediului: Laszlo Borbely
-► Ministerul Culturii: Kelemen Hunor
-►Ministerul Sanatatii: Ladislau Rittli
-► Ministerul Fondurilor Europene: Leonard Orban
-► Ministerul Afacerilor Externe: Cristian Diaconescu
-► Ministerul Apararii Nationale: Gabriel Oprea

Vezi la finalul articolului PROGRAMUL DE GUVERNARE al Cabinetului Ungureanu!

Citește și
Mihai Razvan Ungureanu
Ce conditii pune UDMR pentru a sustine in continuare coalitia
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Cronologia evenimentelor - miercuri - 8 februarie

ora 21:49 - Comisiile de Agricultura si de Administratie publica din Senat si Camera Deputatilor au avizat, miercuri, cu unanimitate de voturi, nominalizarea lui Stelian Fuia pentru functia de minsitru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

ora 20:40 - Ministrul desemnat al Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a primit votul de recomandare unanim al membrilor Comisiilor pentru administrate publica si al Comisiilor pentru agricultura ale Parlamentului, care au participat, miercuri, la audierea acestuia.

ora 20:18 - Ministrul desemnat al Afacerilor Europene, Leonard Orban, a primit, miercuri, vot de recomandare din partea comisiilor de specialitate din Parlament, fara niciun vot impotriva. El a spus ca are obiective foarte ambitioase si dificile pentru 2012 - "o tinta de absorbtie de cel putin 20% din alocarea pentru fondurile structurale si de coeziune si contractarea a cel putin 90% din alocarea Uniunii 2007-2013". "Vreau sa subliniez ca in special obiectivul privind rata reala de absorbtie, de minim 20%, este un obiectiv extrem de ambitios si va putea fi realizat cu foarte mare dificultate in conditiile in care se va asigura o continuitate a eforturilor in acest domeniu", a spus Orban.

ora 18:53 - Ministrul desemnat al Administratiei si Internelor Gabriel Berca a primit, miercuri, votul favorabil al celor 37 de parlamentari din comisiile pentru administratie si pentru aparare ale Senatului si Camerei Deputatilor prezenti la audierea sa, reprezentantii opozitiei absentand de la sedinta. Gabriel Berca a afirmat in timpul dezbaterilor ca una dintre prioritatile mandatului sau vor fi realizarea unei "echipe de actiune". Potrivit afirmatiilor sale, o alta prioritate va fi verificarea modului in care functioneaza politia in teritoriu, in special in mediul rural. Intrebat despre obiectivele pe care le are pentru combaterea traficului de droguri, ministrul desemnat a raspuns: "Lupta trebuie sa fie dura si dusa pana la capat. (...) Avem multa treaba aici. Avem mult de lucru, dar lupta trebuie sa fie dura", a explicat Berca.

ora 18:01 - Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a primit, miercuri, recomandarea comisiilor de cultura reunite pentru sefia Ministerului Culturii, sedinta desfasurandu-se fara cvorum.

ora 16:25 - Catalin Predoiu, candidatul pentru functia de ministru al Justitiei, a primit aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, din partea Comisiilor juridica, pentru Cercetarea abuzurilor si pentru Drepturile omului din Camera Deputatilor si Senat, audierea desfasurandu-se fara cvorum de lucru. Comisiile reunite Juridica, pentru Cercetarea abuzurilor si pentru Drepturile omului au finalizat audierea candidatului, la sedinta participand 23 de senatori si deputati. De la audierea lui Predoiu de catre Comisiile de specialitate au absentat parlamentarii PSD si PNL, ceea ce a determinat lipsa cvorumului.Comisiile reunite Juridica, pentru Cercetarea abuzurilor si pentru Drepturile omului au finalizat audierea candidatului, la sedinta participand 23 de senatori si deputati. De la audierea lui Predoiu de catre Comisiile de specialitate au absentat parlamentarii PSD si PNL, ceea ce a determinat lipsa cvorumului.

ora 16:15 - Comisiile pentru aparare si ordine publica au avizat miercuri in unaimitate candidatura lui Gabriel Oprea pentru functia de ministru al Apararii Nationale. Votul a fost dat la propunerea deputatului PDL Eugen Badalan in sedinta secreta. La sedinta au participat 17 parlamentari, 13 deputati si patru senatori din cei 33 care fac parte din cele doua comisii parlamentare.

ora 15:49 - Catalin Baba, ministrul nominalizat de PDL pentru portofoliul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a primit, miercuri, avizul favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, in lipsa membrilor din partea opozitiei. "In mandatul meu voi incerca sa continui procesul de reforma inceput de domnul Funeriu", a spus el. Baba a aratat ca legea educatiei nationale, "asa cum este ea, a reprezentat un mare pas inainte" si se aplica de anul trecut, iar Ministerul Educatiei, "asa cum este el", a reusit sa elaboreze cea mai mare parte a legislatiei secundare de aplicare. "Este o lege recunoscuta poate chiar mai mult pe plan international decat intern", a spus Baba. El a precizat ca cele cinci prioritati ale mandatului sau vor fi: sporirea accesului la educatia de calitate, imbunatatirea sectorului de cercetare, gestionarea eficienta a resurselor financiare alocate deja prin legea bugetului de stat, continuarea elaborarii legislatiei secundare, precum si asigurarea calitatii si excelentei in invatamantul superior de stat si privat.

ora 15:32 - Ministrul desemnat al Finantelor, Bogdan Dragoi, a fost avizat favorabil, miercuri, in unanimitate de Comisiile parlamentare de buget-finante, la sedinta participand 23 de parlamentari ai puterii, in timp ce reprezentantii opozitiei au lipsit. "Prioritatea numarul unu a ministerului Finantelor este asigurarea cresterii economice", a precizat Bogdan Dragoi. El a mai spus ca exista premisele pentru a asigura crestere economica, bazate de investitii si fonduri europene. Intrebat de ziaristi dupa votul parlamentarilor daca intentioneaza sa creasca salariile sau sa scada TVA sau sa impoziteze averile mari Bogdan Dragoi a repetat ca prioritatea este asigurarea cresterii economice si a spus ca toate "deriva" din aceasta crestere economica. Intrebat in legatura cu schimbarile in echipa sa de la minister, el a spus ca nu e momentul pentru o asemenea discutie.

ora 15.15 Claudia Boghicevici, candidatul pentru functia de ministru al Muncii, singura femeie propusa in Cabinetul Ungureanu, a primit aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, din partea comisiilor parlamentare. La audiere au absentat mai multi parlamentari, dar acestia au imputernicit alti colegi sa ii reprezinte.

Comisiile de specialitate ale Parlamentului au audiat-o pe Claudia Boghicevici in absenta parlamentarilor opozitiei. Ea si-a exprimat regretul ca nu participa la audieri si colegii din opozitie. "Mi-ar fi placut sa fie prezenti, pentru ca sunt oameni cu expertiza si expertiza lor trebuie folosita", a spus Claudia Boghicevici.

ora 15.10 Candidatul pentru ministru al Comunicatiilor, Razvan Mustea, a declarat la audierea sa in comisiile parlamentare ca a studiat documentul ACTA si considera ca exista intr-adevar "o ambiguitate" a textului care permite suspiciuni privind eventuale abuzuri care pot fi comise de autoritati. El a spus ca are o opinie personala si nu o pozitie oficiala, deoarece deocamdata este doar un candidat pentru functia de ministru.

El a precizat ca ACTA este un cord comercial, iar "varful de lance" in privinta acestui document in Romania a fost Ministerul Economiei. "Ca o parere personala, pot sa va spun ca am studiat acest document si consider ca exista intr-adevar o ambiguitate a textului care permite suspiciuni privind eventuale abuzuri care pot fi comise de autoritatile statului", a precizat Mustea.

ora 15.05 Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat intr-o conferinta de presa ca nu stia ca asociatia condusa de Cristian Petrescu, desemnat pentru pozitia de ministru al Turismului, are contracte cu institutia, mentionand ca nu este ilegal.

"Nu. Ce am citit eu in presa, dar colegii de la minister vor putea sa va raspunda in amanunt, ca este o asociatie de promovare turistica pe care domnul Petrescu o conduce sau face parte din ea care a accesat proiecte de promovare turistica, ceea ce este normal. Daca accesa proiecte de constructie de drumuri era ciudat, dar fondurile europene pentru promovarea turismului sunt dedicate asociatiilor de promovare turistica. Despre alte lucruri nu am cunostinta", a spus ea, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.

Udrea a completat ca MDRT are mii de contracte si nu stie cine le-a accesat pe toate, dar important este ca ele sa fie legale.

ora 15.00 Comisiile de specialitate ale Parlamentului au inceput audierea candidatului pentru functia de ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, in absenta parlamentarilor opozitiei. Ea a declarat ca nu va promite lucruri pe care nu le va putea face si ca spera sa obtina avizul de la specialisti. De asemenea, Claudia Boghicevici si-a exprimat regretul ca nu participa la audieri si colegii din opozitie. "Mi-ar fi placut sa fie prezenti, pentru ca sunt oameni cu expertiza si expertiza lor trebuie folosita", a spus ea.

Ea a subliniat ca avizul pe care spera sa il obtina miercuri nu este doar consultativ, ci un aviz de la profesionisti, precizand ca si-a dobandit expertiza printre profesionisti. Claudia Boghicevici a mai spus ca angajamentul pe care si-l ia este sa gaseasca cele mai bune solutii pentru ca eforturile noului Guvern sa dea roade in viata de zi cu zi a romanilor. Presedintele Comsiei de munca din Camera Deputatilor, Ioan Botis, a spus ca Boghicevici este omul potrivit la locul potrivit.

ora 14.55 Candidatul pentru functia de ministru al Comunicatiilor, Razvan Mustea, a declarat ca provine dintr-o familie "care a muncit zeci de ani si ca majoritatea lucrurilor din declaratia sa de avere au fost deobandite inainte de obtinerea mandatului de deputat".

"Legat de declaratia de avere, ca sa inchidem acest subiect, trebuie sa va spun ca provin dintr-o familie care a muncit zeci de ani, tatal meu este un om de afaceri prosper, mama mea este medic. Majoritata lucrurilor din declaratia de avere sunt dobandite inainte de intrarea mea in mandatul de deputat. Deci, toate veniturile mele sunt trecut in declaratia mea de avere, asadar subiectul asta il consider inchis", a spus Mustea. El a mai spus ca nu conteaza daca o avere este mare sau mica, ci daca este dobandita licit sau ilicit.

Deputatul PDL Razvan Mustea-Serban, propus pentru functia de ministru al Comunicatiilor, are 33 de ani si este presedinte al OTPDL. Este fiul unui cunoscut om de afaceri din Focsani, iar potrivit declaratiei de avere are un Porsche, precum si o colectie de bijuterii in valoare de 60.000 de euro.

ora 14.50 Catalin Predoiu, candidatul pentru functia de ministru al Justitiei, a primit aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, din partea Comisiilor juridica, pentru cercetarea abuzurilor si pentru drepturile omului din Camera Deputatilor si Senat. La sedinta participa 23 de senatori si deputati. De la audierea lui Predoiu au absentat parlamentarii PSD si PNL.

ora 14.40 Catalin Baba, nominalizat pentru postul de ministru al Educatiei din partea PDL, a declarat ca, dupa ce va fi investit, isi va da demisia din CA al TVR, intrucat ar fi incompatibil in conditiile in care ca si ministru va fi ordonator principal de credite. "Intrucat ca ministru as fi ordonator principal de credite, aceasta este incompatibila cu functia de membru in Consiliul de Administratie al TVR", a spus Catalin Baba.

ora 14.30 Candidatul pentru functia de ministru al Comunicatiilor, Razvan Mustea, a fost audiat de comisiile de specialitate, intr-o sedinta care a durat aproximativ un sfert de ora. Comisiile au recomandat numirea acestuia, desi nu era cvorum. Vicepresedintele comisiei de comunicatii a Camerei, Constantin Chirila (PDL), a precizat ca nu era cvorum in comisia de la Senat, dar nu a putut explica presei cum s-a dat votul in lipsa cvorumului. "Este o recomandare a comisiei, nu s-a dat un aviz", a precizat Chirila.

ora 14.30 Comisiile juridica, pentru cercetarea abuzurilor si pentru drepturile omului de la ambele Camere ale Parlamentului au inceput audierea candidatului pentru functia de Ministru lal Justitiei, Catalin Predoiu, in lipsa cvorumului de lucru.

La inceputul sedintei, presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Daniel Buda, a anuntat ca nu este indeplinit cvorumul necesar, fapt care va fi consemnat in procesul-verbal ce va fi introcmit la sfarsitul sedintei si care va fi transmis plenului, care este "suveran" in ceea ce priveste votul de investitura. El a precizat ca, totusi, Predoiu va fi audiat de cele sase comisii parlamentare - cele doua comisii juridice, comisiile pentru cercetarea abuzurilor si comisiile pentru drepturile omului ale Parlamentului.

Pe de alta parte, secretarul Comisiei juridice a Senatului, Mircea Andrei, a solicitat ca in procesul-verbal al sedintei sa se mentioneze ca lipsa cvorumului este cauzata de absenta parlamentarilor PSD si PNL.

ora 14.00 Razvan Mustea, propus pentru Ministerul Comunicatiilor, este audiat de comisiile parlamentare.

ora 12.55 Presedintele PDL, Emil Boc: "A-ti lua jucariile ca la gradinita si a le duce acasa si a plange de la fereastra nu e o solutie pentru stabilitatea economica si pentru stabilitatea politica a tarii. Locul disputelor si al dezbaterii este aici, in Parlament", a spus Boc, dupa sedinta grupurilor parlamentare ale PDL, la care a participat premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu. Boc a mai spus ca "pentru asta au fost alesi oamenii in Parlament: sa vina la munca, nu sa stea acasa".

ora 12.50 Liderul grupului deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat ca presedintii de comisii care vor intocmi avize la audierea candidatilor de ministri, in lipsa cvorumului, savarsesc abuz in serviciu, pedepsit de Codul Penal. Dusa a precizat ca senatorii si deputatii PSD si PNL nu vor participa nici la audierea candidatilor de ministri in comisiile de specialitate, nici la sedinta comuna a Camerelor de joi, in care se va da votul de investitura pentru guvernul propus de premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu.

Deputatul PSD a mentionat ca, in lipsa parlamentarilor opozitiei, unele comisii nu se pot intruni din cauza lipsei de cvorum, astfel ca nu pot da avize la audierea candidatilor de ministri. "Eu sunt convins ca premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, nici nu va calca pe holurile Parlamentului, stiind ca nu are avizele pentru toti ministrii sau ca unele avize ar putea fi date fara cvorumul comisiilor, ceea ce constituie o incalcare a Regulamentelor, care au putere de lege", a spus Dusa.

Intrebat daca PSD si PNL ar putea contesta, si in ce fel, eventualele avize ale unor comisii lipsite de cvorum, Dusa a spus ca presedintii de comisii care intocmesc avize la audieri fara existenta cvorumului savarsesc un abuz in serviciu, care este pedepsit de Codul Penal.

ora 12.45 Persoanele nominalizate pentru functiile de ministri in Cabinetul Ungureanu vor fi audiate in comisiile parlamentare, miercuri, incepand cu ora 14.00, iar prezentarea programului de guvernare si votul de investitura vor avea loc in plenul reunit, joi, de la ora 11.00. Programul de guvernare si lista viitorilor ministri au fost depuse la Parlament de catre premierul desemnat, chiar inaintea sedintei Birourilor permanente reunite.

Dupa sedinta Birourilor, vicepresedintele Senatului Petru Filip (PDL) a mentionat ca, miercuri, incepand de la ora 14.00, fiecare ministru va fi audiat conform planificarii, pana la ora 22.00, printr-o rotatie, in asa fel in care comisiile care au mai multi ministri de audiat sa poata sa faca acest lucru. Filip a mai precizat ca in plenul reunit de joi vor fi prezentate programul noului guvern si lista ministrilor si va avea loc votul de investitura, care va fi secret cu bile.

ora 11.40 Mihai Razvan Ungureanu: "Nu am nicio retinere in a remania orice mininistru care nu se ridica la nivelul exigentelor publice si ale mele".

"Au studii in strainatate, nu pornesc de la considerentul ca vreunul nu stie cum arata lumea si in afara granitelor tarii".

"Nu voi fi un prim-ministru care vine in fruntea Guvernului pentru a pleca".

"Pornesc cu ganduri foarte realiste, in niciun caz de la principiul ca urmeaza sa fiu schimbat. (...) Nu voi fi un prim-ministru care vine in fruntea Guvernului pentru a pleca".

ora 11.30 Mihai Razvan Ungureanu: "Sunt pentru un dialog accentuat, cosnistent, profesionist, cu reprezentantii partidelor de opozitie. Impreuna suntem responsabili pentru destinele acestei tari."

"Dati-mi voie sa va prezinta propunerile:

-Vicepremier: Marko Bela
-Ministerul Finantelor: Bogdan Dragoi
- Ministerul Transporturilor: Alexandru Nazare
- Ministerul Administratiei si Internelor: Gabriel Berca
- Ministerul Dezvoltarii si Turismului: Cristian Petrescu
- Ministerul Comunicatiilor: Razvan Mustea
- Ministerul Agriculturii: Stelian Fuia
- Ministerul Muncii: Claudia Boghicevici
- Ministerul Educatiei: Catalin Ovidiu Baba
- Ministerul Justitiei: Catalin Predoiu
- Ministerul Economiei: Lucian Bode
- Ministerul Mediului: Laszlo Borbely
- Ministerul Culturii: Kelemen Hunor
-Ministerul Sanatatii: Ladislau Rittli
- Ministerul Fondurilor Europene: Leonard Orban
- Ministerul Afacerilor Externe: Cristian Diaconescu
- Ministerul Apararii Nationale: Gabriel Oprea"

ora 11.00 Presedintele PDL, Emil Boc, i-a anuntat, oficial, pe Gabriel Berca, Bogdan Dragoi, Lucian Bode, Alexandru Nazare, Cristian Petrescu, Razvan Mustea, Catalin Baba, Claudia Boghicevici si Stelian Fuia drept nominalizati de partid pentru Cabinetul Ungureanu.

ora 10.45 Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu si presedintele PDL, Emil Boc, au sosit la sedinta grupurilor reunite ale PDL, fara a face declaratii. Cei doi au fost insotiti de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si de presedintele Senatului, Vasile Blaga, precum si de secretarul general al PDL, Ioan Oltean. Ungureanu i-a salutat pe ziaristii prezenti pe holul Parlamentului.

ora 10.40 Deputatul PDL Lucian Bode a fost intrebat de jurnalisti, cand a ajuns la reuniunea parlamentarilor democrat-liberali, daca a acceptat nominalizarea pentru conducerea Ministerului Economiei. El a raspuns: "Sunt convins ca grupul parlamentar o sa-mi propuna...". El a evitat sa dea un raspuns clar in privinta nominalizarii sale, spunand ca "sunt anumiti pasi procedurali care trebuie urmati".

ora 10.30 Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca puterea are suficiente voturi pentru a trece prin Legislativ Cabinetul Ungureanu, mentionand ca toti parlamentarii PDL sunt la Bucuresti, la Parlament. El a facut afirmatia inaintea sedintei in care premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu va discuta cu grupurile PDL. "Toti parlametarii sunt aici", a spus Toader.

Intrebat cum au ajuns parlamentarii puterii din provincie la Bucuresti, in actualele conditii meteo, el a spus: "Nu au fost inchiriate elicoptere sau avioane. Au venit cu masini mici, cu trenul, cu ocolire prin Brasov, toata lumea e aici". Intrebat daca puterea are suficiente voturi pentru a trece Guvernul, Toader a raspuns afirmativ.

ora 10.15 Premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu si Emil Boc au plecat de la Palatul Victoria la Parlament, unde vor discuta cu grupurile parlamentare ale PDL, inainte de a anunta componenta noului Guvern pe care il va propune Legislativului.

ora 09.50 Deputatul PDL Lucian Nicolae Bode, lider al PDL Salaj, in varsta de 38 de ani, ar putea fi propus pentru postul de ministru al Economiei, dupa ce Andreea Paul Vass a refuzat nominalizarea, au declarat surse politice citate de Mediafax.

Lucian Bode este nascut in 1974, la Valcau de Jos, judetul Salaj. Este casatorit si are un copil. In 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnica si Informatica, specializarea inginer electromecanic. De asemenea, are un masterat in "Managementul Securitatii in Societatea Contemporana", la Facultatea de Istorie si Filozofie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca .

In perioada 2001-2008 a fost inginer Electrica S.A., Sucursala de distributie a energiei electrice Zalau. El este presedinte al PDL Salaj.

Marti noaptea, premierul desemnat si liderii coalitiei au aprobat programul de guvernare al noului Cabinet si lista ministrilor. Pe aceasta lista lipsea insa un nume - cel al ministrului Economiei - dupa ce Andreea Paul Vass a refuzat aceasta functie.

Astfel, lista oficiala ministrilor care vor forma noul Guvern urmeaza sa fie anuntata miercuri dimineata de catre premierul desemnat.

Lista NEoficiala a ministrilor din Cabinetul Ungureanu:

-►Ministerul Finantelor: Bogdan Dragoi
-► Ministerul Transporturilor: Alexandru Nazare
-► Ministerul Administratiei si Internelor: Gabriel Berca
-► Ministerul Dezvoltarii si Turismului: Cristian Petrescu
-► Ministerul Comunicatiilor: Razvan Mustea
-► Ministerul Agriculturii: Stelian Fuia
-► Ministerul Muncii: Claudia Boghievici
-► Ministerul Educatiei: Catalin Ovidiu Baba
-► Ministerul Justitiei: Catalin Predoiu
-► Ministerul Economiei: Lucian Bode
-► Ministerul Mediului: Laszlo Borbely
-► Ministerul Culturii: Kelemen Hunor
-►Ministerul Sanatatii: Ladislau Rittli
-► Ministerul Fondurilor Europene: Leonard Orban
-► Ministerul Afacerilor Externe: Cristian Diaconescu
-► Ministerul Apararii Nationale: Gabriel Oprea

Andreea Paul Vass a anuntat, marti seara, ca a refuzat nominalizarea pentru portofoliul Economiei, mentionand ca "argumentele sunt in primul rand personale" si ca le multumeste colegilor din PDL pentru increderea acordata.

Pentru portofoliile detinute de UNPR si UDMR nu au fost anuntate modificari. De asemenea, Catalin Predoiu ar urma sa conduca in continuare Ministerul Justitiei, iar Leonard Orban - Ministerul Afacerilor Europene.

UDMR ridica insa conditii pentru sustinerea noului Guvern, presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizand ca formatiunea sa doreste incheierea unui protocol al coalitiei pe 2012, care sa se refere inclusiv la Facultatea de Medicina de la Mures si Autostrada Transilvania.

Miercuri, la ora 12:00, este programata o sedinta a Birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, unde, cel mai probabil, se va stabili programul audierilor viitorilor ministri. Dupa finalizarea audierilor va urma votul in Parlament pentru noul Cabinet, toate procedurile de investire a noului Cabinet fiind preconizate sa se incheie cel tarziu joi.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Grupurile parlamentare ale PDL se intalnesc cu Mihai Razvan Ungureanu, miercuri, la ora 10.30
Grupurile parlamentare ale PDL se intalnesc cu Mihai Razvan Ungureanu, miercuri, la ora 10.30

Surse din PDL au declarat pentru Mediafax ca grupurile parlamentare ale PDL se vor reuni, miercuri, la ora 10.30, la Parlament, pentru a se intalni cu premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu.

Ce conditii pune UDMR pentru a sustine in continuare coalitia
Ce conditii pune UDMR pentru a sustine in continuare coalitia

Fara sa-si doreasca noi portofolii in cabinetul care se formeaza, liderii UDMR pun totusi conditii pentru a sustine in continuare coalitia.

Cabinetul Ungureanu.
Cabinetul Ungureanu. "Lupii tineri" vin la Guvern. VIDEO

Marti noaptea au avut loc consultari pana tarziu, la Palatul Victoria. Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, si liderii coalitiei au dezbatut pret de cateva ore lista noilor ministri.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.