Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, invitat la Dupa 20 de ani. Vezi intreaga emisiune

Dată publicare: 24-09-2011 21:12
Dată actualizare: 20-08-2012 03:20


"Ca sa atragem banii europeni, trebuie sa eliminam suspiciunile de coruptie si sa simplificam procedurile". Sunt angajamentele pe care noul ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, sustine ca si le-a asumat atunci cand a acceptat acest mandat.

In primul rand, ministrul Leonard Orban considera ca legislatia din domeniul achizitiilor publice trebuie modificata rapid. Asta pentru ca oficialii de la Bruxelles suspecteaza autoritatile romane ca ar organiza licitatii cu dedicatie sau ar modifica nepermis contractele semnate prin acte aditionale.

In plus, oficialul si-ar dori ca regulile privind accesarea banilor sa fie mai simple si mai clare incat pana la sfarsitul anului 2012, rata de absorbtie sa fie de cel putin 20%. Daca nu isi va atinge obiectivele, Orban sustine ca nu va ezita sa se retraga. In plus, a dezvaluit si ca presedintele Traian Basescu i-a cerut sa preia functia.

In emisiunea "Dupa 20 de ani", ministrul Orban a vorbit si despre doua noi portiuni de autostrada care au obtinut finantare europeana.


VIDEO PROTVPLUS.RO