Cristian Diaconescu a depus juramantul de investitura in functia de ministru de Externe

24-01-2012 20:26

Cristian Diaconescu, ministrul de Externe, a depus la Palatul Cotroceni juramantul de investitura in functie, la ceremonie asistand consilieri prezidentiali, unii membri ai Guvernului, in frunte cu Emil Boc, dar si Teodor Baconschi.

Dintre liderii UNPR au fost prezenti Gabriel Oprea, Cristian Popescu Piedone, Marian Sarbu, Neculai Ontanu. Piedone a purtat o tinuta sport. Dintre ministri au absentat Marko Bela si Kelemen Hunor.

De asemenea, a lipsit Vasile Blaga, presedintele Senatului.

"Domnule ministru, ca de obicei la remanieri, doar presedintele vorbeste, ministrul care a depus juramantul asculta si asa se termina ceremonia", a spus Basescu, la inceputul discursului rostit dupa juramantul lui Diaconescu.

La finalul ceremoniei depunerii juramantului, Traian Basescu a spus ca evenimentul "s-a terminat, sampanie nu se da", dupa care, la invitatia ministrului Muncii, Sulfina Barbu, a dat mana cu invitatii prezenti.

Basescu: "Miercuri voi avea o interventie cu romanii. Sunt nemultumiti pe buna dreptate"

Iminenta numire a lui Diaconescu vine dupa anuntul surprinzator al premierului, facut luni chiar de la tribuna Parlamentului. Teodor Baconschi se afla la Bruxelles, la Reuniunea Consiliului de relatii externe, cand, pe nepusa masa, a aflat ca s-a dus degeaba pana acolo. Emil Boc i-a dat telefon si i-a comunicat ca nu mai face parte din guvernul Romaniei.

Liderii opozitiei nu par impresionati ca singurul om care si-a pierdut functia in Guvern este seful diplomatiei.

Teodor Baconschi a fost sacrificat pentru comentariile facute in data de 15 ianuarie pe blogul sau personal, la adresa celor care protesteaza. Luni, la mai bine de o saptamana de la postarea lor pe internet, comentariile lui Baconschi l-au deranjat pe seful Guvernului.

In data de 15 ianuarie scria pe blog: "Anul care incepe va fi crucial pentru Romania. Optiunea e simpla: reforma, responsabilitate, siguranta sau regres, populism, domnia batei. Alegerea o va face insa Romania vrednica, Romania care munceste, Romania insetata de viitor, nu mahalaua violenta si inepta, incolonata ca minerii odinioara, in spatele mostenitorilor Securitatii".

Culmea este ca acelasi diplomat Baconschi era desemnat doua zile mai tarziu de colegii din PDL sa poarte consultari cu societatea civila. Adica sa fie mediatorul dintre putere si reprezentantii celor din strada. Discutiile n-au fost nici pe departe un succes si ...iata ca acum Theodor Baconschi a fost demis.

Potrivit unor surse politice doar Elena Udrea, Vasile Blaga si Roberta Anastase cunosteau intentia premierului Boc. Restul membrilor din PDL au fost luati prin suprindere.


VIDEO PROTVPLUS.RO