Klaus Iohannis a participat la Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Prima doamna a atras insa toate privirile

Ultima actualizare: 23-06-2015 07:02

Festivalul International de Teatru de la Sibiu se apropie de final. Nu se putea insa termina fara ca presedintele Klaus Iohannis sa vada macar un spectacol.

Cum weekendul trecut si-a sarbatorit ziua la mare, Iohannis a reusit totusi sa ajunga aseara la o piesa de teatru austro-germana care l-a avut in distributie pe celebrul actor si regizor de film Klaus Maria Brandauer.

Cum a obisnuit deja pe toata lumea, presedintele Iohannis a fost punctual. A salutat persoanele care il asteptau la intrare.

In scurt timp a aparut si prima doamna. Intr-o rochie eleganta, deasupra genunchiului, cu pantofi cu toc si cu un zambet larg, Carmen Iohannis a atras toate privirile. A primit un buchet de trandafiri albi de la directorul festivalului si nu s-a ferit sa isi exprime incantarea.

"Oooo, ce frumoase sunt! Bine v-am gasit! Buna seara! Guten Abend!"

Constantin Chiriac, directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS): "E frumos sa-l primim pe domnul presedinte acasa in primul teatru construit pe teritorul Romaniei, un teatru construit de un primar neamt."

„Ultima banda a lui Krapp", spectacolul ales de presedinte, este o piesa scurta intr-un act, scrisa de Samuel Beckett in 1958 si care a avut premiera in acelasi an la Royal Court Theatre in Londra. In rolul principal a fost Klaus Maria Brandauer, un invitat de onoare al Festivalului de Teatru de la Sibiu, unul dintre putinii actori vorbitori de limba germana care au atins faima internationala.

KLAUS IOHANNIS, presedintele Romaniei: "A fost impresionant!"

Klaus Maria Brandauer este mai bine cunoscut publicului roman pentru rolul principal din filmul „Mephisto" pentru care a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes, precum si pentru rolul memorabil alaturi de Meryl Streep in „Out of Africa", ce i-a adus o nominalizare la Premiile Oscar, pentru Cel mai bun actor in rol secundar. Biletele la „Ultima banda a lui Krapp" s-au epuizat cu mult timp inainte de reprezentatie, iar spectatorii nu au regretat ca au ales aceasta piesa.

Cei care nu au reusit sa mai gaseasca bilet la spectacolul jucat la Sala Thalia s-au delectat cu reprezentatiile in aer liber. Pe Piata Mica din Sibiu au pus stapanire doi "Clovni de moda veche", in timp ce Piata Mare a fost invadata de fanfara Jaipur Maharaja.

Festivalul International de Teatru de la Sibiu s-a incheiat duminica seara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO