COD ROSU de inundatii in sase judete. Orasul in care nu se poate ajunge si din care nu se poate iesi

Ultimul update: Duminica 05 Iunie 2016 07:06
Data publicarii: Joi 02 Iunie 2016 18:52
Categorie: Actualitate

A turnat cu galeata in Bacau, care arata acum ca un imens lac. Sub ape, culturile agricole sunt total compromise. Oamenii abia au reusit sa-si salveze animalele. O persoana a murit, dupa ce a fost luata de viitura.

In orasul Moinesti nu se poate ajunge, dar nici nu se poate iesi. Retelele de telefonie mobila au cazut, asa ca spaima oamenilor este cu atat mai mare. La fel de afectate sunt si alte localitati din judetul Bacau. Potrivit autoritatilor, au ramas fara curent electric peste 8.000 de gospodarii.

Oamenii se roaga sa se opreasca ploaia, sa nu le distruga de tot casele.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi si vijelii pentru sapte judete si un cod galben tot de vreme rea pentru alte sapte pina maine seara. Aceleasi coduri alarmante de inundatii sunt date si de hidrologi pentru rauri din sase judete.

COD ROSU de inundatii

"In intervalul 02.06.2016 ora 22:00 – 03.06.2016 ora 18:00 pe raurile din bazinele hidrografice: R. Negru (judetele Harghita si Covasna), afluentii din bazinul superior si mijlociu al Bistritei (judetele Suceava, Harghita si Neamt), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din judetele: Neamt, Bacau, Vrancea si Covasna.

In intervalul 02.06.2016 ora 13:30 – 02.06.2016 ora 22:00, pe unele rauri mici din judetele Neamt si Bacau se pot produce cresteri rapide de debite si niveluri cu atingerea si depasirea cu 20-50 cm a COTELOR DE PERICOL.

Harta cu codurile si semnificatia acestora se anexeaza. Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.

In functie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmarirea evoluţiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera.", anunta INGHA.

COD PORTOCALIU si COD GALBEN de inundatii

In intervalul 02.06.2016 ora 16:00 – 03.06.2016 ora 16:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), afluentii Muresului inferior (judetele Alba, Hunedoara si Arad).

In intervalul 02.06.2016 ora 16:00 – 04.06.2016 ora 18:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Mures superior, cursurile superioare si mijlocii ale Tarnavelor (judetele Harghita, Mures si Sibiu), Olt superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea si Arges, Arges superior (judetele Arges si Dambovita), Ialomita – bazin superior si afluenti (judetele Dambovita si Prahova), Siret si afluenti (judetele Suceava, Botosani, Harghita, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Iasi, Vaslui, Galati, Brasov, Covasna si Braila), Jijia si Baseu (judetele Botosani si Iasi), afluentii mici aferenti cursului mijlociu si inferior al Prutului (judetele Iasi, Vaslui si Galati).

In intervalul 03.06.2016 ora 12:00 – 04.06.2016 ora 18:00 pe Prutul superior amonte acumularea Stanca Costesti (judetul Botosani).

In intervalul 02.06.2016 ora 16:00 – 04.06.2016 ora 12:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Olt superior si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna si Brasov, Buzau bazin superior si afluenti curs mijlociu (judetele Brasov, Covasna si Buzau), Suceava bazin superior si afluenti (judetul Suceava), Moldova bazin superior si afluenti (judetele Suceava si Neamt), Bistrita (judetele Suceava, Neamt, Harghita si Bacau), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea), Rm. Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Buzau superior si afluenti (judetele Brasov, Covasna si Buzau), Barlad (judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati), Jijia bazin superior si afluenti (judetele Botosani si Iasi), afluentii mici aferenti cursurilor mijlocii si inferioare ale Siretului si Prutului (judetele Bacau, Vrancea, Vaslui si Galati).

In mai multe zone din Franta va fi declarata stare de catastrofa naturala. Oamenii, salvati de pe acoperis cu elicopterul
In mai multe zone din Franta va fi declarata stare de catastrofa naturala. Oamenii, salvati de pe acoperis cu elicopterul
VIDEO PROTVPLUS.RO
pisica salvată
Pisoi căzut într-un puț adânc de 6 metri, salvat de pompieri
Moineștiul, îngropat de gunoi de 2 luni după ce a adunat datorii de 800.000 de €
S-a grăbit să prindă un TAXI, dar a fost lovită în plin de un șofer în Târgovişte
Mii de oameni au manifestat în țară pentru susținerea Laurei Kovesi. ”Le este frică de ea”
Taxi spulberat de tren, la Orșova. Unul din pasageri a murit
Ce spune ministrul Apărării despre desființarea scutului de la Deveselu
Regele Carol al II-lea şi Voievodul Mihai în trăsură
Osemintele Regelui Carol al II-lea, aşezate în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş
Prima declaraţie făcută de medicul care a parafat desfăşurarea unui studiu bizar în Ilfov
Hoțul care a furat labradorul s-a văzut la ProTV și a sunat stăpânul: ”Alo, eu sunt ăla”
Sute de persoane la manifestaţia din Piaţa Victoriei pentru susţinerea Laurei Kovesi
Facebook și Google se unesc împotriva mesajelor anti-vaccin. Măsurile anunțate
A căzut cu maşina de pe un pasaj, a picat pe roți și a ieșit singur din autoturism