Judecatoarea Carmen Mladen, condamnata definitiv la 3,5 ani inchisoare cu suspendare pentru santaj


Ultimul update: Joi 23 Mai 2013 06:54
Data publicarii: Luni 20 Mai 2013 16:30
Categorie: Stiri actuale
judecatoarea Carmen Mladen arestata

Judecatoarea Carmen Mladen de la Curtea de Apel Craiova, acuzata de santaj, a fost condamnata, luni, definitiv la trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

ICCJ a mentinut decizia Curtii de Apel Bucuresti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit portalului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, magistratii au respins ca nefondat recursul formulat de Carmen Mladen la sentinta data, in noiembrie 2012, de Curtea de Apel Bucuresti si a mentinut dispozitiile sentintei in cazul judecatoarei, respectiv trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare.

ICCJ a redus pedeapsa in cazul complicelui judecatoarei, Ionel Stoian, de la doi ani la 1 an si sase luni de inchisoare, mentinand insa modalitatea de executare, respectiv suspendarea.

Decizia instantei supreme este definitiva. In 15 noiembrie 2012, judecatoarea Carmen Mladen a fost condamnata la trei ani si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru santaj de Curtea de Apel Bucuresti, iar complicele acesteia, Ionel Stoian, a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare.

Ulterior, decizia instantei a fost atacata cu recurs la instanta suprema.

Judecatoarea Carmen Mladen de la Curtea de Apel Craiova a fost suspendata din functie de catre Consiliul Superior al Magistraturii in 21 iunie. In luna iulie, Mladen si Stoian au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie sub acuzatia de santaj.

Potrivit DNA, in perioada 28 mai - 12 iunie, Mladen si Stoian "au constrans, in mod repetat, o persoana denuntatoare (Matei Catrinoiu, n.r.), parte vatamata in cauza, sa le remita sume de bani, sub amenintarea ca vor da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru respectiva persoana".

Cei doi au obtinut astfel 5.000 de euro de la Catrinoiu, banii fiind primiti in 13 iunie de judecatoarea Carmen Mladen. Instanta arata in motivarea deciziei de arestare a celor doi ca avocatul Matei Catrinoiu, candidat la sefia Consiliului Local Gorj din partea PNTCD, a declarat ca o cunoaste pe judecatoare din 2010 si ca a avut cu aceasta o relatie extraconjugala de doua-trei luni, fiind santajat sa plateasca 5.000 de euro pentru a nu fi date publicitatii "fotografii compromitatoare ce i-ar afecta viata personala si cariera profesionala".

Catrinoiu a sesizat DNA in 28 mai, aratand ca Elena Carmen Mladen, judecator la Curtea de Apel Craiova - Sectia a II-a Civila, impreuna cu o persoana ce s-a prezentat sub numele de "Bratu" (identificat ulterior in persoana lui Ionel Stoian) exercita asupra sa acte de amenintare pentru a-i remite suma de 5.000 euro. Matei Catrinoiu le-a spus anchetatorilor ca in 28 mai, avand calitatea de lichidator judiciar, a mers la Curtea de Apel Craiova, in vederea participarii la judecarea unei cauze.

"Aflandu-se in holul instantei, partea vatamata a fost acostata de inculpatul Stoian Ionel care s-a recomandat sub numele de «Bratu» si care i-a spus ca, pe plan local, exista persoane care intentioneaza sa-i faca rau si care detin fotografii compromitatoare la adresa sa", nota instanta in documentul citat.

Totodata, instanta arata ca judecatoarea i-ar fi explicat lui Catrinoiu ca respectivul "Bratu" este fost ofiter al Serviciului Roman de Informatii (SRI) si, in prezent, ofiter de politie judiciara din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, fiind foarte dur si detinand fotografii compromitatoare care le-ar putea afecta viata personala si cariera profesionala. In 13 iunie, Mladen si complicele ei au venit in Bucuresti, cu trenul, deoarece judecatoarea stabilise o intalnire la Gara de Nord cu Catrinoiu, pentru a primi cei 5.000 de euro.

Intalnirea fusese stabilita cu o zi inainte, cand Mladen i-a dat asigurari lui Catrinoiu ca situatia in care se afla va fi rezolvata, urmand ca acesta sa primeasca sprijin politic pentru alegeri, potrivit aceluiasi document.

"Desi cei doi inculpati au sosit impreuna in Gara de Nord, doar inculpata Mladen Elena Carmen s-a intalnit cu partea vatamata, intrevederea derulandu-se in autoturismul partii vatamate, unde aceasta i-a inmanat suma de 5.000 euro, suma care a fost gasita ulterior in poseta inculpatei, in urma actiunii de flagrant", se mai arata in motivare.

Judecatoarea Carmen Mladen afirma insa ca, in urma cu aproximativ doi ani, a fost violata de denuntatorul ei, Matei Catrinoiu, pe care nu l-a reclamat organelor judiciare pentru a nu-si prejudicia imaginea publica. "Astfel, daca initial inculpata a afirmat ca in urma cu aproximativ 2 ani de zile a fost victima unui viol din partea partii vatamate pe care nu l-a reclamat organelor judiciare pentru a nu-si prejudicia imaginea publica si a continuat sa intretina relatii sexuale cu acesta, obligata fiind pentru ca acesta o ameninta ca-i va spune sotului de relatia extraconjugala si-i va afecta cariera, ulterior tot inculpata este cea care afirma ca partea vatamata C M era cel care o cauta, inclusiv la Pitesti, unde aceasta se afla la o conferinta, in ideea de a nu face plangere penala si sa afle despre aspectele sus-mentionate sotia acestuia, judecator la Judecatoria Targu Jiu", se mentiona in motivare.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO