Interlopul „Stripăru” a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare în Belgia. Filmul unui șantaj de proporții

Ultima actualizare: 04-12-2021 11:45
Marius Craciun
Interpol

Interlopul Marius Crăciun, zis Stripăru', a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare, după ce a șantajat un român din orașul belgian Torhout, potrivit publicației belgiene Het Laatste Nieuws.

În vârstă de 35 de ani, interlopul sibian Marius Crăciun va sta următorii 4 ani în spatele gratiilor, după cum a decis recent o instanță  din Belgia. În septembrie 2019, Stripăru', fost locotenent al temutului interlop Ioan Clămparu, a șantajat un conațional într-o parcare de pe autostrada din Jabbeke.

Alături de alți membri ai mafiei românești, Crăciun a obligat un bărbat să renunțe la BMW-ul său și la 28.000 de euro. Ambii bărbați se cunoșteau din trecut și s-au întâlnit în spatele parcării de pe autostradă din Jabbeke. Marius Crăciun și însoțitorul său, Ion-Iulian M. (39 de ani), îl așteptau pe românul din Torhout. Stripăru' a îmbrățișat victima și a obligat-o să se așeze pe scaunul pasagerului din propria mașină.

Amenințat că îi taie urechea și-i ucide familia

Românul a fost apoi amenințat. Crăciun i-a spus că îi va tăia urechea și că îl va împușca în picior. Soția și copiii săi au fost, de asemenea, amenințați cu moartea. Cei doi interlopi au condus victima la o bancă din Ostende și l-au pus să transfere 28.000 de euro într-un cont din România deschis de iubita de atunci a lui Crăciun. Aceștia s-au întors la parcarea de pe autostradă din Jabbeke și l-au obligat să renunțe la BMW-ul său de lux.

Între timp, un al treilea asociat al lui Crăciun se dusese să ridice al doilea certificat de înmatriculare pentru mașină de la soția victimei. Proprietarul a fost obligat să semneze un contract de vânzare, după care românii au fugit cu vehiculul.
Victima a depus o plângere la poliție, în urma căreia Marius Crăciun, iubita sa de atunci, Dana-Cornelia C. (33 de ani) și Ion-Iulian M. au fost arestați pe 1 decembrie 2019.

Judecătorul a dispus arestarea imediată a lui Crăciun

Răzvan-Constantin M. (32 de ani) din Koekelare, cel care a mers să ridice certificatul de înmatriculare, s-a predat la scurt timp la poliție. Vineri, el a primit 120 de ore de muncă în folosul comunității. Ion-Iulian M. a primit 3 ani cu executare. Dana-Cornelia C. a fost condamnată la 20 de luni de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul ei iubit, Marius Crăciun, a primit 4 ani cu executare. Judecătorul a dispus arestarea imediată a acestuia.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO