Intalnire cruciala la Patriarhia Romana. Ce urmeaza sa se intample cu episcopul de Husi, dupa aparitia imaginilor indecente


Ultimul update: Luni 31 Iulie 2017 07:21
Data publicarii: Vineri 28 Iulie 2017 12:44
Categorie: Stiri actuale

Zile dificile la Patriarhia Romana, unde se pregateste o intalnire cruciala a inaltilor ierarhi pe un subiect spinos. Pe 17 -18 august se va intruni Sfantul Sinod permanent, care va decide soarta episcopului de Husi, filmat in ipostaze compromitatoare.

In sedintele premergatoare de acum se stabilesc procedurile pentru aceste adunari, iar scandalul iscat este fara precedent in istoria Bisericii Ortodoxe Romane. 

"Nu s-a intamplat nimic, totul e o inscenare".

Acesta ar fi preotul care in urma cu 10 ani, pe cand era elev de seminar, a fost filmat in compania episcopului de Husi. Este si el anchetat intern. Surse sustin ca in prezent are parohie, nevasta, si copii.

Desi numele vinovatului este cunoscut de cei de la Mitropolia Moldovei, deocamdata nu s-a luat o decizie oficiala.

Cert este ca la scurt timp dupa aparitia filmului in spatiul public, un fost absolvent de seminar a indicat toate personajele implicate.

Tudor Dragomir, fost elev al lui Corneliu Birladeanul: "Mi-a fost foarte bun prieten si chiar am fost colegi de camera un an de zile. Ganditi-va ca si el a fost spalat pe creier, el nu a mai urmat Teologia imediat, ci Dreptul... totusi a fost hirotonit.. .poate regreta ce s-a intampla."

De altfel, potrivit celor care stiau de aceasta poveste, la un moment dat tanarul ar fi vrut sa renunte la haina preoteasca si s-ar fi orientat spre Facultatea de Drept. Insa episcopul Corneliu Barleadeanul ar fi insistat sa se intoarca in slujba bisericii si i-ar fi dat parohie.

In prezent, enoriasii spun ca este un preot bun.

Mult mai delicata este situatia episcopului de Husi, uns chiar de patriarh, pe cand era mitropolit al Moldovei.

Sfantul Sinod, in fata unei caz fara precedent. Preotul care s-ar fi iubit cu episcopul de Husi:
Episcopul de la Husi a parasit Romania. Parintele a fost fotografiat in aeroport alaturi de alti doi barbati
VIDEO PROTVPLUS.RO