Instanta ii permite lui Oprescu sa se interneze sapte zile in spital. Fostul edil ar putea suferi o interventie chirurgicala

Dată publicare: 13-11-2015 15:20
Dată actualizare: 16-11-2015 07:04


sorin oprescu

Tribunalul Bucuresti a admis vineri cererea primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, prin care acesta a cerut permisiunea de a se interna sapte zile in spital, pentru efectuarii unei interventii chirurgicale.

Oprescu a venit la tribunal insotit de avocati, insa le-a spus jurnalistilor ca nu poate sa le spuna prea multe, deoarece judecatorii care l-au eliberat din arest preventiv i-au impus interdictia de a da orice fel de declaratii in public, relateaza Agerpres.

El a precizat totusi ca, din punct de vedere medical, ii sunt suficiente 7 zile in spital pentru interventia chirurgicala.

Referindu-se la datoriile istorice acumulate de RADET, Oprescu a precizat ca acolo sunt datorii de 15 ani, "penalitati la penalitati, care sunt exorbitante".

Oprescu se afla in prezent in arest la domiciliu, el fiind cercetat de DNA pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si constituire de grup infractional organizat.

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din institutie.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenesti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO