Incendiu de proporții în Iași, unde un depozit a luat foc. Populația a fost avertizată prin sistemul RO-Alert

Ultima actualizare: 03-07-2020 20:17

Incendiu puternic în noaptea de joi spre vineri, în Iaşi, unde a luat foc depozitul unei firme de instalaţii sanitare.

Cincizeci de pompieri au fost trimiși rapid în zonă, dar între timp focul s-a extins la alte două clădiri și oamenii dintr-un bloc din apropiere au fost evacuați, preventiv.

Din cauza fumului gros, dar şi pentru că exista pericol de explozie, a fost emis un mesaj de avertizare pentru localnici, prin sistemul RO-Alert.

Alarma s-a dat în jurul orei 1.30. Fumul gros de la depozit se îndrepta amenințător spre un bloc din apropiere. Un polițist a fugit spre pompierii care interveneau, să-i avertizeze de pericol.

În scurt timp, polițiștii și cei de la ISU i-au evacuat, de urgență, pe locatari. S-au implicat și oamenii din zonă.

Militarii au avut misiune dificilă.

Circulația în zonă a fost oprită, până la îndepărtarea completă a pericolului. Pompierii au intervenit la fața locului, până spre dimineață.

Gabriel Covăsneanu, ISU Iași: „ISU a fost solicitat să intrevină la un incendiu la un depozit, cu un efectiv de 50 de pompieri. Incendiul s-a propagat la două clădiri din vecinătate și s-a luat măsura preventivă de evacuare a locatarilor din blocul situat în apropiere. Din primele cercetări, vă putem comunica faptul că, întreagă hală cu suprafață de 1200 mp și materialele combustibile din interior au fost distruse în urma incendiului. Au fost afectate și fațadele a două clădiri învecinate și un autoturism din parcare."

O anchetă urmează să stabilească exact cauza incendiului și să evalueze pagubele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO