În munții Parâng, pârtiile sunt funcționale, iar turiştii spun că se simt aici mai bine ca la Crăciun

Dată publicare: 28-04-2021 16:37
Dată actualizare: 28-04-2021 17:54


Nu numai în Ardeal e zăpadă, ci şi în Munţii Parâng. La Straja și la Rânca, pârtiile sunt funcţionale, iar turiştii spun că se simt aici mai bine ca la Crăciun, când zăpada cam lipsea din peisaj.

În ultima lună a nins la munte ca în toiul iernii. Aşa că stratul generos de zăpadă a rămas şi acum pe pârtii, faţă de alţi ani.

Turist: ”Cred că o să fie foarte bine, o să fie minunat, chiar recomand să vină cât mai multă lume”.

Autorităţile dau şi ele asigurări că pârtiile se prezintă în condiţii optime, mai ales pentru această perioadă a anului, când mulţi dintre turişti sunt cu gândul la mare.

George Resiga, şef Salvamont Lupeni: ”Administratorii au decis că şi pe perioada sărbătorilor pascale să ţină în funcţiune zona schiabilă, drept pentru care îi aşteptăm cu mare drag pe toţi iubitorii practicării schiului”.

Lucian Răsmeriță, primarul din Lupeni: ”De Paşti îi aşteptăm pe toţi să vină în staţiunea Straja pentru că vom avea 100% zăpadă, mare frumoasă, cel puţin în primele ore ale dimineţii zăpada este foarte tare. Este perfectă. Avem pârtii perfecte şi în această perioadă de timp”.

În aceste condiţii, salvamontiştii vor fi la lucru la fel ca în perioada sărbătorilor de iarnă, ceea ce nu li s-a mai întâmplat de mult timp.

George Resiga, şef Salvamont Lupeni: ”Avem pe toată perioada menţionată puncte de permanentă Salvamont care deserveşte atât zona schiabilă, cât şi creasta Vâlcanului şi teritoriul administrativ deţinut de Salvamont Lupeni”.

Accesul pe toate pârtiile din Straja se face contra unei cartele de 110 lei pe zi. Cei care stau doar 4 ore au de achitat 60 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO