Imagini șocante. O mașină trece peste niște căței întinși la soare pe o șosea din Județul Suceava

Ultima actualizare: 16-07-2020 09:51

O înregistrare șocantă, cu o mașină care trece peste niște căței întinși la soare pe șosea, a devenit virală pe internet.

Doi dintre puii loviți au murit din cauza rănilor grave suferite, iar polițiștii au început cercetările în acest caz.

Scenele s-au derulat pe o stradă lăturalnică din Fălticeni, judeţul Suceava. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate de stăpânii animalelor se vede cum căţeaua şi cei patru pui ai ei stăteau întinşi pe şoseaua din fața casei, iar maşina a trecut peste trei dintre patrupezi.

Roxana Ciornei, preşedinte asociaţia "Casa lui Patrocle" Suceava: "A rămas poarta întredeschisă, căţeaua a ieşit în stradă, iar cei 4 puiuţi au ieşit după căţea şi stăteau la soare pe mijlocul şoselei şi au fost călcaţi. Efectiv nici nu a fost urmă de frânare, de claxon, de ocolire".

Doi dintre pui, răniţi grav, au murit. Îndurerată, adolescenta familiei a publicat înregistrarea pe internet şi, în scurt timp, a devenit virala.

Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: ”Poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cruzime faţă de animale. Până la această oră nu s-a putut stabili cu exactitate elementul intenţional, cercetările fiind continuate în cadrul acestui dosar".

Pentru o astfel de acuzaţie, pedeapsa poate fi închisoare de până la un an sau amendă penală. Potrivit unor surse din ancheta, la volanul autoturismului se afla o femeie. Şoferiţa a fost audiata şi a recunoscut că a lovit animalele, dar susţine că nu a făcut acest lucru cu intenţie.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO