IGSU, criticat pe Facebook pentru ”nefuncționarea” sistemului RO-ALERT. Replica autorităților


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 28 Octombrie 2018 10:35
Categorie: Stiri actuale
ro alert

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a fost criticat pe pagina de Facebook pentru ”nefuncționarea” sistemului RO-ALERT în timpul cutremurului de duminică, deși nu a fost conceput în acest scop.

Sute de utilizatori și-au exprimat în termeni duri sau ironici nemulțumirea privind sistemul de avertizare RO-ALERT, care nu a trimis niciun fel de avertizare înainte de cutremurul de 5,8 înregistrat duminică dimineață.

”Ro Alert absent!”, este mesajul postat de zeci de utilizatori.

”Unde sunt mesajele cu ro alert? Păi, ce facem, am investit bani degeaba?”, au scris oamenii.

IGSU a răspuns mai multor comentarii critice, explicând că, ”în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).”

În această dimineață, secretarul de stat Raed Arafat a făcut aceste precizări pentru Știrile Pro TV - VEZI AICI

Portalul de avertizare în situaţii de urgenţă ro-alert.ro a fost lansat luna trecută. Site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populaţiei şi detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât şi posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepţionarea mesajelor difuzate în situaţii de urgenţă. Pentru crearea portalului web şi a sistemului de avertizare au fost alocate 6 milioane de euro. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV

Cutremur de 5,8 în România, duminică. Seismul, resimțit în mai multe zone. Nu sunt înregistrate pagube și victime
VIDEO PROTVPLUS.RO