Guvernatorul Deltei Dunarii, inlocuit la o luna dupa ce a criticat partida de pescuit Dragnea-Grindeanu. Cine i-a luat locul

Ultima actualizare: 28-04-2017 07:11
Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu la pescuit

Aventura pescareasca a premierului impreuna cu seful sau de partid se pare ca l-a costat scaunul pe guvernatorul Deltei Dunarii, Grigore Baboianu.

Baboianu, care a fost numit in aprilie 2016 guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" de premierul Ciolos, a fost inlocuit luni cu jurnalistul si cineastul Malin Musatescu, realizator de filme TV dedicate pescuitului, care lucreaza la un canal ce a realizat un material despre realizarile pescaresti ale liderului social-democratilor. Baboianu il criticase in aprilie pe Dragnea pentru postarea de pe Facebook despre partida de pescuit stiuci la care liderul PSD l-a invitat pe premierul Grindeanu. 

"Domnul premier si domnul presedinte al partidului (n.r. PSD) au avut acele permise de intrare in Delta Dunarii. M-as fi bucurat daca cei doi sau unul din ei aratand o stiuca de dimensiunile… este un trofeu! Nu poti sa-l lasi sa moara! Ar fi putut demonstrativ, sa o arate, sa o pupe, sa-i dea drumul in apa. Sa zica: «Domnule, asa faceti in Delta Dunarii!». Dar, cu siguranta, la urmatoarea descindere, un alt guvernator va putea sa arate un astfel de exemplu din partea…", a spus atunci Baboianu, la Europa FM. 

Intrebat de ce vorbeste despre un alt guvernator, Grigore Baboianu a raspuns: "Pai daca dau astfel de exemple...". Iar pe 24 aprilie, la nicio o luna de la aceasta declaratie, numirea inlocuitorului sau a fost anuntata in Monitorul Oficial. Baboianu a fost eliberat din functie printr-o alta decizie publicata in MO in aceeasi zi.

De altfel, liderul PSD nu si-a ascuns nemultumirea fata de comentariul lui Baboianu. "Nu stiu cine este acest personaj, nu stiu cum se numeste, n-am auzit de el, sincer”, a declarat pe 10 aprilie Liviu Dragnea. El a afirmat ca afirmatiile lui Grigore Baboianu nu se justifica:”Nu orice stiuca pe care o prinzi trebuie sa o pupi. Eventual, se zice ca trebui sa pupi prima stiuca care la mine a fost acum multi ani. In al doilea rand, eu nu capturez pesti. Orice peste pe care l-am prins a fost eliberat inapoi in apa, nu numai la acea partida de pescuit”, a spus presedintele PSD, precizand ca Baboianu nu are cum sa stie daca a pescuit in Delta Dunarii sau in alta parte.

”Vorbeste ca sa se afle in treaba. A auzit ceva ca va fi schimbat, l-a pacalit cineva ca va fi schimbat, e nervos?”, a mai spus Dragnea.

Pe de alta parte, noul guvernator Malin Musatescu este "Director of Photography, journalist, outdoor writer at Fishing and Hunting Channel". Iar pe pagina web a canalului Fishing & Hunting a fost publicat anul trecut, in decembrie, un interviu cu liderul PSD la pescuit, intitulat "Nalucile lui Liviu Dragnea".

Politicianul isi prezenta in reportaj realizarile sale ca pescar, dar facea si o serie de promisiuni electorale legate de domeniul pescuitului. Intre timp, materialul a fost sters de pe site, nemaiputand fi gasite pe net decat fragmente din el, astfel ca nu se stie cine este autorul. Pe Facebook Malin Musatescu a fost nominalizat drept cel care a realizat interviul, desi postarile jurnalistulului sunt critice la adresa PSD si a guvernului Grindeanu. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO