Gregorian Bivolaru a fost prins in Franta. Cum arata fondatorul MISA dupa 8 ani de cand a fost "pierdut" de autoritati

Ultima actualizare: 29-02-2016 02:34

Gregorian Bivolaru a fost prins in Franta, fondatorul Miscarii de Integrare Spitrituala in Absolut, pe care autoritatile romane l-au scapat printre degete in urma cu cel putin 8 ani.

Controversatul fondator, al "Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut" este in acest moment in custodia politiei pariziene. Imposibil de atins de autoritatile romane, pentru ca obtinuse statutul de azilant in Suedia, Bivolaru a crezut ca a fost uitat si a riscat.

Asa ca a mers la Paris sa isi cumpere carti, doar ca a fost prins. Gregorian Bivolaru are o condamnare definitiva, emisa de Inalta Curte de Casatie și Justitie, si trebuie sa execute 6 ani de detentie, pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori.

Gregorian Bivolaru a fost prins in Paris, in timp ce isi cumpara carti si DVD-uri de la un cunoscut targ de carte.

Liderul spiritual al MISA nu banuia nimic atunci cand a ajuns in zona Porte de Champeret. A linistit intrat intr-un magazin, doar ca la plecare era asteptat de politistii francezi.

Ofiterul roman de legatura din Franta ne-a confirmat capturarea lui Bivolaru, actiune care a fost realizata in urma cooperarii dintre romani si francezi.

Bivolaru venea periodic in Franta, la targul de carte, insa niciodata nu isi anunta prezenta si statea foarte putin. Acum insa, autoritatile au fost mai rapide.

Gregorian Bivolaru este cautat de autoritatile romane de mai bine de 12 ani. Anchetatorii i-au imputat o serie de infractiuni legate de organizatia pe care o construise. De la suspiciuni de relatii intime in grup, pana la cooptarea unor minori in activitati interzise ori transformarea unor membrii ai organizatiei in presupusi sclavi pentru Bivolar . Toate aceste lucruri au fost toate respinse de liderul spiritual al miscarii. Acesta a sustinut in permanenta ca este persecutat.

Unul dintre martorii importanti ai acuzarii in acest caz a fost Agnes Arabela Marquez, o tanara de 26 de ani, audiata de judecatori in 2013.

Gregorian Bivolaru este acuzat insa ca in 2004 ar fi intretinut relatii intime cu o minora, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra ei, in calitate de profesor de yoga. La fel ar fi procedat si cu alte 2 fete. La scrut timp, a incercat sa paraseasca Romania, dar a fost prins la Nadlac.

Pana la urma insa, a reusit sa ajunga in Suedia si sa ceara azil. Este acceptat de autoritatile locale, care il considera o victima si refuza sa il extradeze.

In paralel, in tara, instanta suprema il condamana la 6 ani de inchisoare. Sentinta este definitiva.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO