Gigi Becali incepe sa-si revina din "amnezie". "Acum, doamna procuror, sa vad cum faceti ordonanta de neincepere a urmaririi"

Ultima actualizare: 03-04-2016 07:03

Gigi Becali ar putea scapa de dosarul penal intocmit de procurorii anticoruptie pentru marturie mincinoasa.

Milionarul povesteste ca s-a consultat cu sfintii parinti si dupa o lunga perioada de gandire a revenit asupra denuntului facut pe numele lui Puiu Popovici. Si-a adus aminte brusc tot ce a spus la inceputul procesului.

Initial Becali a depus marturie in dosarul lui Puiu Popoviciu, om de afaceri judecat pentru o presupusa afacere ilegala cu terenuri in Baneasa. Cand procesul s-a apropiat de final, Becali ar fi uitat ce a spus iar procurorii l-au si acuzat de marturie mincinoasa.

Latifundiarul din Pipera anuntase instanta ca nu mai stie ce a vorbit initial, iar imediat dupa aceasta, procurorii DNA l-au acuzat de marturie mincinoasa. Joi, Becali a revenit cu lamuriri.

Milionarul povesteste ca s-a consultat cu sfintii parinti si dupa o lunga perioada de gandire a revenit asupra denuntului facut pe numele lui Puiu Popovici. Si-a adus aminte brusc tot ce a spus la inceputul procesului.

Initial Becali a depus marturie in dosarul lui Puiu Popoviciu, om de afaceri judecat pentru o presupusa afacere ilegala cu terenuri in Baneasa. Cand procesul s-a apropiat de final, Becali ar fi uitat ce a spus iar procurorii l-au si acuzat de marturie mincinoasa. Rezultatul:

George Becali: "L-am citit de doua trei ori. Mi-am adus aminte. Nu e nicio presiune, daca le-am semnat si le-am spus atunci. Ce presiune, tot aia spun. Nu spun nimic in plus"

In fata instantei, Gigi Becali a recunoscut ca a uitat intentionat ce a declarat anterior." E adevarat ca necitind, am zis: "ce ma bag eu in toate". Si mi-a fost mila si am zis: "Hai sa inchid eu gura ca asa zice Sfanta Scriptura"

Inainte de asta omul de afaceri a fost la biserica.
George Becali: Eu m-am consulat cu sfintii parinti si au zis ‘domnul Becali sa nu descoperi si nu incriminezi pacatul pe care il face cineva, dar cand esti in fata unui judecator acel judecator este sa faca dreptate intre o societatete si acolo esti obligat sa spui adevarul si atunci m-am usurat ca nu e pacat

Dupa ce a clarificat situatia, Becali a vrut sa fie sigur ca nu risca nimic. "Si acum doamna procuror sa vad cum faceti ordonanta de neincepere a urmaririi "
 

George Becali: Am spus o in gluma ca sa glumesc cu procuroarea, cu judecatorul. Aia e de la sine, nici nu trebuie sa o cer eu. Aia e din lege

Conform unui articol de lege cel care isi retrage marturia mincionoasa inainte de a fi pronuntata o hotarare, ar putea scapa de dosarul penal intocmit la DNA.

Gigi Becali: "Eu eram doar simplu martor. Un om care nu aveam niciun stres, pentru ca e lege. Am spus, am citit, mi-am recunoscut declaratia si am mai facut si niste glume."

Puiu Popoviciu este judecat pentru o posibila frauda cu terenurile Universitatii de Stiinte Agricole din Baneasa, pe care s-au construit centre comerciale, ansambluri rezidentiale, ba chiar si ambasada Statelor Unite ale Americii. Acolo ar fi trebuit sa se desfasoare activitati de cercetare in domeniul pomiculturii si zootehniei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO