Gigi Becali poate primi din nou vizite. A acuzat in instanta ca e transformat in sclav de lux si a plans in timpul pledoariei

×
Codul embed a fost copiat

Detinutul Gigi Becali are dreptul sa primeasca din nou pachete si vizitatori si se poate intoarce la munca, la academia prietenului sau, Gheorghe Hagi.

Finantatorul echipei Steaua a reusit sa-i induplece pe judecatori sa anuleze sanctiunile date de penitenciar pentru ca a vorbit cu presa in ziua in care a fost liber. Marti, cand a aparut in fata instantei, Becali a avut din nou celebrul guler cervical care i-a purtat noroc.

La Judecatoria Medgidia, a avut loc un moment mai putin obisnuit. Ciobanica de la Cernavoda, cum insusi s-a recomandat, s-a urcat pe unul dintre gardurile institutiei publice si l-a asteptat pe Gigi Becali pentru a-i da o carte scrisa de parintele Arsenie Boca. Gestul barbatului l-a facut sa zambeasca pe omul de afaceri.

"I love you, vreau si 2-3.000 de euro sa plec, mafia, stiti, vrea sa ma lichideze", a strigat barbatul catre Becali, cantandu-i si un cantec religios.

Patronul Stelei a coborat din masina peniteciarului Poarta Alba, iar primul lucru care a iesit in evidenta a fost faptul ca purta din nou gulerul cervical. Acum o luna, in ziua in care a fost invoit din inchisoare, facea declaratii care sugerau ca starea sa de sanatate nu e atat de grava.

Citește și
Nutu, coleg cu Cristi Borcea si Giovani Becali
"Daca ai bani, esti smecher si in inchisoare". Marturia unui fost coleg de puscarie despre cum traiesc acum Borcea si Giovani
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

"Ca si eu stateam cu gulerul in boxa ca sa dea judecatorul intreruperea mai asa, mai amarat, ca altfel... Ia, ma, ce ai tu? Nu ai nimic, nu iti dau nimic", declara Becali atunci.

El a cerut marti ridicarea sanctiunilor disciplinare aplicate pentru ca a vorbit cu jurnalistii in cele 24 de ore in care a fost lasat in libertate, luna trecuta. Si-a sustinut cauza in fata judecatorului, nu inainte de a jura pe Biblie ca nu s-a angajat niciodata sa nu ia contact cu presa.

"Daca imi va iesi presa in cale, voi vorbi, pentru ca nu sunt un om salbatic. (…) Cand am coborat din masina, in fata casei mele, am vazut jurnalistii. Nu mai stiam de capul meu. Dupa un an de zile, mi-era si mie dor de libertate. (...) Am vrut sa ies din viata publica, dar mi-am dat seama ca nu pot. Eu iubesc oamenii, mie imi place sa vorbesc cu oamenii", a declarat Gigi Becali.

In fata instantei, el a sustinut ca cei de la penitenciar vor sa-l transforme intr-un "sclav de lux" si ca se simte discriminat.

Hotararea instantei este definitiva, astfel ca Gigi Becali va putea primi in continuare vizite si pachete de acasa. De asemenea, Becali va putea iesi din nou la munca la Academia lui Gheorghe Hagi.

Gigi Becali a fost adus, marti dimineata, la Judecatoria Medgidia, care a luat in discutie contestatia acestuia, avocatul acestuia, Bogdan Vlad, declarand ca sanctionarea finantatorului Stelei este "nelegala". In timpul pledoariei, Becali a izbucnit in lacrimi.

"In fata instantei a sustinut (Gigi Becali - n.r.) ca este nelegala sanctionarea dansului intrucat si-a exercitat un drept prevazut de lege. Dansul nici nu s-a angajat macar de a nu lua contact cu mass-media, chiar a spus ca va lua contact. Nu sa provoace el un asemenea demers, dar in masura in care ziaristii il vor urmari, asa cum de altfel s-a si intamplat, evident ca va vorbi cu dansii. (...) Este un drept legal si mi se pare absurda aceasta sanctiune. Contactul cu presa este un drept legal, prevazut expres de legea de executare a pedepselor", a declarat avocatul, dupa iesirea din instanta.

El preciza ca Becali nu a fost sanctionat si cu interzicerea dreptului la munca, dar, cu toate acestea, nu a mai fost lasat sa mearga la Academia Gheorghe Hagi, unde lucra.

"Nu a fost sanctionat cu ridicarea dreptului la munca. Doar cu interzicerea de vizite si a de a primi bunuri si de a cumpara bunuri din interiorul locului de detinere. Dar dansii (conducerea penitenciarului - n.r.) au gandit in felul urmator: i-au spus 'Domnule Becali, nu mai putem sa va scoatem la munca, pentru ca se deruleaza niste proceduri in legatura cu solutionarea contestatiilor dumneavoastra si trebuie sa fiti la dispozitia comisiei, a judecatorului de supraveghere si a instantei'. Si pe motivul asta nu l-au mai scos la munca. In conditiile in care nu a fost sanctionat cu retragerea dreptului la munca...", a declarat Bogdan Vlad.

"Pai... Hagi plateste bine. Cam 8 milioane inseamna 40%. Iti dai seama? Ma imbogatesc!", a afirmat Becali.

In fata instantei, el a sustinut ca cei de la penitenciar vor sa-l transforme intr-un "sclav de lux". "Cu toate ca sunt la regim deschis, am un tratament ca si cand as fi intr-un regim de maxima siguranta, deoarece stau cu 3-4 persoane in permanenta si nu am dreptul sa ma plimb si sa ma intalnesc cu ceilalti detinuti", a povestit finantatorul Stelei.

Conducerea Penitenciarului Poarta Alba a declansat, in 14 mai, procedura disciplinara in cazul lui Gigi Becali, pentru o interventie telefonica in cadrul unei emisiuni televizate si pentru comportamentul din perioada permisiunii din penitenciar, cand a dat mai multe interviuri presei.

Gigi Becali a fost sanctionat cu suspendarea dreptului la vizita si cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o luna.

Declaratiile lui Gigi Becali in fata judecatorilor

"Preotul n-a mai venit la mine de la Pasti. Nu mi-au mai dat voie la impartasanie, nici la biserica, nici la munca. Sunt tratat ca si cum as avea un regim de maxima siguranta. Nu am voie sa ma plimb, nu am voie sa stau decat in preajma a 4 oameni, intr un spatiu inchis".

"Cand am intrat in temnita, am vrut sa fie lege, sa fiu un cetatean model. Dar am observat ca in puscarie nu se respecta legea, ci se exercita puterea".

"Sanctiunile astea se traduc prin - Becali, vezi-ti de treaba ta. Ei vor ca eu sa fiu un sclav de lux".

“Cand mi-au dat drumul in permisia de o zi, m-au dus intr-o comuna si mi-au dat drumul pe o straduta. De ce nu mi-au dat drumul ca celorlalti detinuti?"

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Fata lui Gigi Becali a terminat liceul si se pregateste de BACALAUREAT. Ploaia nu a stricat parada celor de la CN Caragiale
Fata lui Gigi Becali a terminat liceul si se pregateste de BACALAUREAT. Ploaia nu a stricat parada celor de la CN Caragiale

Ploaia cazuta vineri peste Bucuresti nu le-a stricat bucuria liceenilor care au terminat clasa a XII-a la colegiul Caragiale. Ei au defilat, ca in fiecare an, pe Calea Dorobantilor.

"Daca ai bani, esti smecher si in inchisoare". Marturia unui fost coleg de puscarie despre cum traiesc acum Borcea si Giovani

Condamnati in dosarul transferurilor, fratii Becali si Cristi Borcea sunt aproape sa starneasca o revolta in randul detinutilor de la penitenciarul Slobozia.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.