Noi percheziții la casa lui Gheorghe Dincă. Procurorii au găsit dinți și oase într-un butoi

Principalul suspect în cazul disparițiilor din Caracal a fost arestat, sâmbătă.

Perchezițiile la casa lui Gheorghe Dincă s-au încheiat.

Cu prilejul acestora, în cenușa aflată într-un butoi metalic, au fost găsite prin cernere mai multe fragmente de oase calcinate și 21 bucăți dinți de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănțișor tip damă, două fragmente de lănțișoare accesorii, o bucată metalică de formă dreptunghiular, precum și o bucată similară unei monturi de inel ce prezenta urme de ardere, iar în autoturismul susnumitului un cercel pe care martora Măceșanu Tudorița le-a recunoscut ca aparținând fiicei sale Măceșanu Alexandra Mihaela, anunță Poliția.

Anchetatorii sunt în continuare la casa suspectului și scotocesc zona pentru dovezi și indicii care pot fi utile în anchetă. 

De asemenea, soția suspectului și doi copii ai acestora au fost audiați de DIICOT, scrie Mediafax.

Nouă percheziție la casa lui Gheorghe Dincă

Anchetatorii fac o nouă percheziţie, sâmbătă, în casa bărbatului arestat preventiv în cazul dispariţiei fetei de 15 ani din Olt.

La percheziţie asistă şi suspectul, Gheorghe Dincă.

În cursul zilei, anchetatorii au cercetat, cu ajutorul scafandrilor, şi un lac aflat în apropierea casei acestuia.

Bărbatul suspectat în cazul disparţiei fetei din Olt a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Olt, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, iar avocatul din oficiu care l-a reprezentant în faţa instanţei spune că acesta susţine că este nevinovat, iar bijuteriile şi hainele găsite în locuinţa sa şi despre care anchetatorii suspectează că ar proveni de la victime ar aparţine familiei sale.

Descoperire șocantă într-un lac din Caracal

Cele mai mari temeri par să se adeverească: scafandrii au găsit, într-un lac din Caracal, bucăți ce par a fi rămășițe umane.

Căutările au loc în cazul disparițiilor din Caracal, caz în care suspectul principal, Gheorghe Dincă, a fost arestat pentru 30 de zile.

Urmează acum ca resturile să fie expertizate, pentru a afla de unde provin.

Explicațiile suspectului din Caracal privind osemintele și bijuteriile din curtea sa

Potrivit avocatului inculpatului, Alexandru Bogdan, până în acest moment nu există probe pentru ca Dincă să fie acuzat de comiterea infracţiunii de crimă, iar în faţa anchetatorilor inculpatul a descris ce a făcut în perioada în care este bănuit că ar fi comis faptele.

“Activităţile descrise de el în această perioadă nu includ vreo activitate infracţională. (...) Din ceea ce am observat, nu prea sunt persoane pe care să le indice ca martor. Sunt nişte indicii care se pot ridica şi la nivel de probă, însă nu sunt suficiente pentru o acuzaţie atât de gravă, probele urmând să se stabilească prin expertiză de specialitate, pentru a se vedea inclusiv de ce natură erau acele oase care s-au descoperit. Este prematur să se discute despre vinovăţie în baza acestor indicii”, a afirmat avocatul Alexandru Bogdan, desemnat de Baroul Dolj să îl reprezinte pe inculpat.

Potrivit acestuia, apelul la numărul 112 efectuat de tânăra de 15 ani era de pe telefonul inculpatului, însă Dincă nu a recunoscut.

“Eu am discutat cu dânsul în mod amănunţit şi în cursul zilei de azi probabil că ne vom mai întâlni. Cunosc poziţia dânsului, mi-a explicat în detaliu, am cooperat foarte bine. Din cunoştinţele mele, azi dimineaţă, la ora 7,00, a fost primul moment în care i s-a luat o declaraţie: iniţial a fost doar o percheziţie, au fost actele premergătoare care au fost întocmite. Poziţia dânsului este că nu cunoaşte aceste fete, nu ştie despre ce este vorba”, a mai afirmat avocatul, care a precizat că nu îl cunoaşte pe inculpat, fiind desemnat de Baroul Dolj să fie apărător în acest caz.

Gheorghe Dincă a fost arestat

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat de uciderea adolescentei de 15 ani din localitatea Dobrosloveni, judeţul Olt, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

El este acuzat de comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol. 

Decizia Tribunalului Dolj a fost contestată de Gheorghe Dincă. 

Viorica Dăncilă vrea referendum pentru pedepse mai mari

Premierul Viorica Dăncilă a convocat o şedinţă de urgenţă la Palatul Victoria, în urma cazului din Caracal. În urma acesteia s-a decis formarea unui grup de lucru şi se analizează ideea unui referendum.

 „În aceste zile, un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu toţii plini de durere şi revoltă, de tristeţe şi frustrare pentru că aşa ceva s-a putut întâmpla. Am luat câteva decizii necesare în calitate de prim-ministru, dar este nevoie de mai mult. Mi-am anulat toate vizitele şi evenimentele de astăzi. La sosirea în Bucureşti m-am întâlnit de urgenţă cu ministrul Afacerilor Interne, care m-a informat asupra tuturor măsurilor luate până în acest moment şi a planului de acţiune pentru zilele următoare. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal pentru a continua coordonarea acestei anchete. Tot astăzi am convocat de urgenţă o şedinţă la Palatul Victoria cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, cu directorul general STS, Sorinel Vasilca şi cu ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu. Am decis înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional care să aibă ca scop gândirea unui plan de măsuri urgente pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii critice la nivelul întregului aparat de stat, grup care va fi condusă de domnul Raed Arafat. Voi propune acest aspect în cadrul şedinţei CSAT de marţi, în calitatea mea de vicepreşedinte”, a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Premierul a anunţat că analizează posibilitatea convocării unui referendum.

„De asemenea, analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie. Luăm în calcul o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea tuturor deficienţelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru. Am discutat cu domnul Arafat, vrem ca în maxim 15 zile să avem o analiză şi un plan de acţiune. I-am demis deja pe şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt şi pe subprefectul de Olt. De asemenea, l-am chemat din concediu pe prefectul de Olt pentru a-l demite. Vor fi demişi sau vor suporta rigorile legii toţi cei care au fost implicaţi pe parcursul acestui proces şi au gestionat defectuos situaţia, nu doar conducerea”, a mai declarat Dăncilă.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO