Gigi Becali si-a angajat avocat portughez pentru a-l reprezenta la CEDO. Mesajul omului de afaceri pentru autoritatile romane

Dată publicare: 11-05-2014 19:01
Dată actualizare: 14-05-2014 07:05


George Becali lanseaza un apel catre sefii inchisorii de la Poarta Alba si le cere acestora sa ii respecte drepturile.

Patronul Stelei este disperat de tot ce i se intampla in spatele gratiilor, asa ca un portughez ii va pleda cauza, inclusiv in fata Curtii Europene a drepturilor omului de la Strasbourg.

Profesorul Jose Preto l-a vizitat deja pe Becali si a primit garantii ca palatul acestuia din Capitala va gazdui o asociatie internationala a avocatilor.

Lui George Becali ii este dor de familie, dar si de Palatul sau din centrul Capitalei, pe care l-a transformat in cartierul general al bataliei pe care o duce cu statul roman la CEDO.

Echipa sa de avocati are de acum un nou membru: profesorul Jose Preto din Lisabona, un specialist in drept penal.

Portughezul l-a vizitat deja pe Becali la penitenciarul de la Poarta Alba, de unde patronul Stelei a lansat un apel.

"Pentru autoritati! Respectati legea si regulamentul de aplicare a executarii pedepselor", a spus Becali.

Revoltat ca nu beneficiaza pe deplin de regimul deschis de executare a pedepselor, Becali le atrage atentia sefilor inchisorii ca are dreptul sa iasa la munca fara sa fie supravegheat in permanenta, ca poate sa foloseasca nestingherit un telefon mobil si sa primeasca permisie.

Avocatul Jose Preto sustine ca procedurile au fost incalcate in timpul proceselor lui Becali.

George Becali a decis sa gazduiasca in palatul sau o asociatie internationala a avocatilor ortodocsi, care sa lupte pentru drepturile detinutilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO