Gabriela Firea vrea sa aloce 15 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului si 4,5 milioane lei pentru Manastirea Antim

Ultima actualizare: 11-08-2016 07:00
Gabiela Firea

Primaria Capitalei ar putea suplimenta cu 15 milioane de lei sprijinul acordat Patriarhiei Romane pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului.

Asta arata un proiect de hotarare care figureaza pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.  Potrivit raportului de specialitate, in bugetul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic, pana in prezent, pentru Patriarhia Romana era aprobata suma de doua milioane de lei, sprijin pentru efectuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului.

De asemenea, ar urma sa fie acordat un sprijin financiar de 4,5 milioane lei pentru Manastirea Antim. Cu aceste sume se modifica si completeaza lista "Acordare sprijin financiar - lacasuri de cult" anexa la bugetul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic.

Din raportul de specialitate mai reies si alte propuneri de modificari in bugetul propriu al municipiului Bucuresti pentru anul 2016. Astfel, Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti solicita suplimentarea cu 400.000 lei a sumelor pentru tratamente de combatere a tantarilor.

Muzeul National al Literaturii Romane doreste majorarea bugetului institutiei cu 2,3 milioane lei, din care 2 milioane pentru cheltuieli ocazionate de mutarea bunurilor de patrimoniu muzeal, reparatii curente si amenajare spatii la sediul din Calea Grivitei. 300.000 de lei sunt solicitati pentru editarea Dictionarului General al Literaturii Romane.

Muzeul Municipiului Bucuresti solicita o suplimentare de 2,4 milioane de lei pentru relocarea depozitului Pinacotecii la sediul renovat Casa Cesianu, dar si 566.000 lei pentru achizitii muzeale si dotari cu echipamente.

Bugetul Teatrului Evreiesc de Stat ar putea fi suplimentat cu 789.000 lei, dintre care 654.000 lei pentru desfasurarea Festivalului International de Teatru Idis, iar 135.000 lei pentru bunuri si servicii, dar si consultanta in vederea crearii unei noi identitati vizuale a institutiei.

Teatrul de Comedie doreste achizitia unei firme luminoase, dar banii vor fi redistribuiti de la alte capitole ale bugetului acestei institutii.

"Solicitarile ante mentionate sunt fezabile prin diminuarea cu 25.777.000 lei din bugetul PMB de la pozitia "Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca Tei si zona adiacenta lor", unde conform scrisorii Directiei Management Proiecte si Finantari Externe nr. 1096/1.07.2016 se propune o diminuare a sumelor aprobate prin HCGMB nr.32/2006", prevede raportul de specialitate.

La acestea se adauga 204.000 lei, deoarece Directia de Mediu solicita eliminarea din Lista obiectivelor de investitii a obiectivului "Realizare harta strategica de zgomot" in suma de 334.000 lei si aprobarea sumei de 130.000 lei pentru Servicii de consultanta de natura cheltuielilor curente pentru elaborarea masurilor de reducere a zgomotului in Bucuresti, conform Directivei 2002/49/EC.

"Motivatia Directiei de specialitate este evitarea demararii de catre CE a procedurii de pre-infringement pentru nerealizarea planurilor de actiune conform termenelor specificate in directiva", mai prevede raportul de specialitate.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO