Furtunile au lovit cu furie vestul tarii. La Arad, mai multi copaci au cazut pe strazi dupa o vijelie puternica

Ultima actualizare: 10-06-2017 06:37

Romania este, pana joi noapte, sub semnul vijeliilor. Vremea si-a aratat deja fata neprietenoasa in mai multe zone din tara.

 

In unele judete, a plouat cu grindina, iar bucatile de gheata au acoperit pamantul si au distrus culturi intregi de zmeura, capsuni si cartofi. Iar in noaptea de marti spre miercuri, la Arad, furtuna a doborat copaci si a semanat paguba.

 Pret de o jumatate de ora, o vijelie puternica a maturat Aradul. Furtuna a doborat un copac, peste o masina parcata in care - din fericire - nu se afla nimeni. Intr-o alta zona, o creanga uriasa a fost smulsa dintr-un pom si azvarlita in fata unui bloc, chiar la intrare, blocand accesul in cladire.

Tot din cauza vantului puteric, un tomberon a ajuns pe liniile de tramvai. N-a fost vreme blanda nici in Cluj. In localitatea Rasca, o ploaie torentiala - cu grindina - care a durat doar 15 minute, a distrus culturi si gradini. Bucatile mari de gheata au compromis culturile de cartofi si fructe de padure, vestite in toata zona.

Si la Resita, o ploaie torentiala a inundat strazile, iar suvoaiele au ajuns si in curtile si in casele oamenilor. Furtunile au facut prapad si in Serbia, la cativa kilometri de granita cu Romania.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO