Fostul ministru al Apararii Victor Stanculescu a fost incinerat miercuri. Ion Iliescu a participat la ceremonie

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24

Fostul ministru al Apararii Nationale Victor Atanasie Stanculescu a fost incinerat miercuri la crematoriul Vitan Barzesti.

Degradat dupa ce a fost condamant la 15 ani de inchisoare pentru reprimarea revolutiei de la Timisoara, fostul general a murit duminica seara intr-un azil de langa Bucuresti. Ceremonia a avut loc la ora 12, la Crematoriul Vitan-Barzesti.

La ceremonie au participat fostul presedinte Ion Iliescu, fostul ministru Niculae Spiroiu, generalul Mircea Chelaru si alti fosti comandanti militari. 

Stanculescu a fost facut general de Nicolae Ceausescu si a primit trei stele de la Ion Iliescu. La ceremonie, rudele au adus o fotografie a lui Stanculescu in uniforma militara – desi acesta a fost degradat.

Implicat in mod direct in Revolutia din 1989 si organizator al procesului si executiiei cuplului Ceausescu, Stanculescu a fost un personaj controversat, iar justitia l-a condamnat pentru rolul sau in reprimarea Revolutiei. Desi toti apropiatii lui Victor Atanasie Stanculescu stiau ca marti este ultima zi in care isi mai pot lua adio de la el, familia a decis sa lase momentul incinerarii pentru miercuri.

Printre cei care au venit marti cu flori in mana la crematoriu s-a numarat si sotia fostului generalul Mihai Chitac. Cei doi au fost incarcerati in aceeasi celula, condamnati la cate 15 ani de inchisoare in dosarul reprimarii sangeroase a revolutiei de la Timisoara. Sotia lui Mihai Chitac a declarat marti ca Stanculescu era foarte suparat din cauza faptului ca fiica sa, unicul mostenitor, nu a venit sa il vada pe durata detentiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO