Fostul ministru și candidat la preşedinţie, Bogdan Stanoevici, a murit

Ultima actualizare: 12-01-2021 20:48

Fostul ministru și candidat la preşedinţie, Bogdan Stanoevici, a murit în această dimineață, după ce s-a aflat în stare gravă din cauza complicațiilor medicale provocate de Covid-19.

Știrea este în curs de actualizare!

Actorul se afla internat la Institutul De Urgență Pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu" pentru a face ECMO, o procedură medicală.

ECMO este o procedură prin care pacientul este conectat la un aparat care preia funcțiile inimii și plămânilor pentru ca organele să se refacă, cu alte cuvinte o ”respirație extracorporală”.

Stanoevici a fost unul dintre contestatarii măsurilor de protecție luate de autorități.

Fostul ministru al Românilor de Pretutindeni, candidat la preşedenţie, primărie şi Parlament, Bogdan Stanoevici a fost intubat în luna decembrie în secţia de terapie intensivă a spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală.

Cine a fost Bogdan Stanoevici

 

Bogdan Stanoevici, actor și manager al Circului Metropolitan București, a fost unul dintre candidații independenți la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, ocupând poziția 11 pe buletinele de vot.

Candidatura lui s-a desfășurat sub sloganul „România, din nou acasă!”

Viața politică a lui Bogdan Stanoevici

 

Comparativ cu alți candidați, viața sa politică a fost una de scurtă durată. În perioada 5 martie-17 decembrie 2014 a ocupat funcția de ministru pentru Românii de Pretutindeni, în Guvernul condus de Victor Ponta.

În data de 17 ianuarie 2015, premierul Victor Ponta l-a numit pe Bogdan Stanoevici secretar de stat la Ministerul Culturii, funcție deținută până la 29 decembrie 2015,

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO