Tragedia lui Ionut, minut cu minut. Misterul din jurul barbatului care l-a gasit pe fratele mai mare

Ultima actualizare: 23-09-2013 06:51

Politistii si procurorii criminalisti au noi detalii pentru a rezolva misterul mortii lui Ionut Anghel, baietelul de 4 ani sfasiat de caini.

Toate momentele importante, surprinse de camerele de supraveghere din parc, sunt in posesia anchetatorilor.

Acestia incearca sa il audieze pe barbatul care l-a gasit pe fratele cel mare, ratacind prin cartier, imediat dupa ce s-a consumat tragedia.

Necunoscutul l-a lasat pe copil in grija bunicii si a disparut.

Sapte din cele noua camere din parc au filmat non stop. Singura care nu apare nicaieri pe imaginile din 2 septembrie este bunica baietilor. In zona in care a stat ea, aparatele de luat vederi nu bat.

Sa incepem cu prima camera: la 9.10, fratele cel mare si Ionut alearga. Aceeasi imagine cu cei doi baieti, jucandu-se fericiti, este surprinsa pe camera doi, la 9.21.

Intre 9.30 si 11.36 copiii dispar, de parca i-ar fi inghitit pamantul. In jurul orei 11, apare primul indiciu ca se intamplase ceva foarte rau. Fratele lui Ionut apare mergand fara tinta pe o strada.

Barbatul l-a gasit pe baiatul cel mare al familiei Anghel pe strada Tuzla, la numarul 50.

I-a spus bunicii ca in apropiere este un club. Din nefericire, camerele de supraveghere ale clubului mentionat nu acopera in intregime strada.

Cei doi se tin de mana, mai bine de un kilometru. Se intorc in parc, la bunica.

La 11 si 36 de minute, o a treia camera de luat vederi ii arata pe copil si pe barbat cum intra pe poarta Parcului Tei. A patra camera ii preia pe aleea principala.

Timp de 5 minute, binevoitorul care l-a adus pe fratele cel mare inapoi incearca sa afle de la copil unde se afla bunica lui.

La 11.41, camera 2 surprinde acest moment si, cateva secunde mai tarziu, plecarea barbatului, pe care il asteapta si procurorii ca sa-l audieze. Baietelul cel mare e de-acum cu bunica.

"Am avut si eu doi copii si i-am pierdut, zic, va rog, poate ii gasim, ma ajutati sa-i caut? Nici n-am terminat bine vorba ca a venit un baiat inalt, slabut si zice: de ce nu aveti grija de copil, uite l-am gasit pe la Bamboo, asa a spus", povesteste bunica, Aurica Anghel.

La 12 si 37 de minute, echipajele de politie au ajuns in parc, la numai cateva minute de la primirea apelului de urgenta la 112, dar la o ora de cand un barbat l-a adus pe fratele cel mare la bunica si a intrat pe poarta.

"Eu ma gandeam ca paznicul l-o gasi, ceva, pe copil. Si zice: dati telefon. Mi-a dat telefonul, am vorbit, intre timp vine si politia si tot de-aci am auzit o voce: sa ia si copilul ca stie pe unde a luat-o copilul cu cel mic, pe unde s-au dus ei, amandoi", spune bunica.

Camera 5 arata o masina de politie, pe aleea centrala. Camerele 6 si 7 infatiseaza alte doua echipaje, care opresc in alta zona a parcului, spre lac.

A trecut deja o ora de cand cel mare a regasit-o pe bunica. Tarziu, drama iese la iveala. E posibil ca baiatul sa fi tacut, de teama ca va fi pedepsit pentru ca nu a avut grija de Ionut.

"Si Andrei ce zicea atunci? "Bunica, sa-ti spun: pe Ionut erau 5-6 sase caini si-l tarau, bunica", atat a spus. Si pe urma, politia m-a dus la sectie si am dat declaratie", povesteste bunica.

Tabloul ar fi complet daca si barbatul binevoitor, care l-a adus bunicii pe fratele cel mare, s-ar prezenta la Parchetul General sa dea amanunte.

In ce-l priveste pe fratele mai mare al lui Ionut, este posibil ca procurorii sa foloseasca ce le-a povestit si ce le-a desenat copilul psihologilor care il ingrijesc de doua saptamani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO