Festivitate speciala la sediul MApN. 10 veterani de razboi au fost medaliati sau avansati in grad

Ultima actualizare: 11-05-2015 07:08

La 70 de ani de la capitularea Germaniei naziste, 10 veterani de razboi au raspuns prezent la apelul armatei. Oficialii din Ministerul Apararii le-au pregatit o festivitate speciala, iar unii dintre ei au fost chiar avansati in grad.
 

Mai sunt doar 20 de mii din cei aproape un milion de militari romani care au incheiat, in viata, cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Dragnea Badea Marin, general in rezerva: "Sunt gata cu ranita, daca maine ma cheama ministrul sa ma inregimentez, in pas de defilare, desi acum merg mai greu, pot sa spun prezent."

Si a spus prezent, pentru ca a fost invitat sa participe la avansarea in grad a unor colegi de arme din 1944. Multi dintre ei nu se mai vazusera de 20 de ani, asa ca povestile de razboi au inceput imediat.

Printre ei l-am intalnit si pe locotenentul in retragere Nicoale Grigoriu care implineste 92 de ani.

Nicolae Grigoriu: "Ma simt, vorba romanului, in al 9-lea cer."

De ziua lui nu va fi singur.

Nicolae Grigoriu: "Am fata, ne-am obisnuit in fiecare dimineata sa ma sune ea si sa ma intrebe daca am mancat, daca sunt bine, daca am nevoie de ceva, iar la amiaza o sun eu."

Veteranul spune ca nu regreta niciun moment din viata. Daca ar fi sa o ia de la inceput, tot o cariera militara ar alege: "Armata te face om!"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO