Explozie intr-un bloc din Cluj. Femeia in apartamentul careia s-a produs deflagratia, in stare grava la spital

18-02-2016 12:45

O explozie puternica a zguduit, joi dimineata, un bloc dintr-un cartier din Cluj Napoca. O femeie de 76 de ani, in apartamentul careia s-a produs deflagratia, a ajuns in stare grava la spital.

Medicii spun ca a suferit arsuri pe 30% din suprafata corpului si ar putea fi transferata cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca sau la cel de Arsuri din Bucuresti.

Cauza incidentului ar putea fi o acumulare de gaze, dar ancheta este abia la inceput. Explozia s-a produs la 8.00 dimineata in cartierul Marasti din Cluj Napoca, la parterul unui bloc.

Femeia de 76 de ani ar fi incercat sa aprinda aragazul, moment in care totul a sarit in aer. Explozia a fost atat de puternica incat a afectat atat apartamentele de deasupra, cat si blocul de vizavi.

Suflul exploziei a fost atat de puternic incat a distrus totul in locuinta. Obiectele au fost atuncate la zeci de metri distanta. O echipa de anchetatori incearca acum sa stranga cat mai multe probe pentru a vedea exact cum s-a intamplat totul.

Femeia ranita a fost transportata de urgenta la spital.

Andrei Biris, purtator de cuvant ISU Cluj: "Ferestrele au fost deteriorate, un perete care despartea bucataria de hol a fost deformat, cateva parbrize ale masinilor parcate in zona, dar si ferestrele apartamentelor aflate in vecinatate."

Pompierii au ajuns imediat acolo, alaturi de politisti, criminalisti si o echipa de la furnizorul de gaz si au inceput ancheta.

Fiica femeii este in Germania si se indreapta acum spre casa ca sa fie alaturi de mama ei. In ceea ce priveste ancheta, o comisie formata din criminalisti si reprezenatnti ai societatii de gaz incearca sa afle daca instalatia de gaz din apartamentul femeii era defecta. Alimentarea a fost oprita in zona pentru cateva ore. In functie de rezultatul anchetei, cei care se fac vinovati vor suporta si pagubele produse de explozie. 


VIDEO PROTVPLUS.RO