Proprietarul dronei care a filmat elicopterul SMURD povesteste cu lacrimi in ochi ce a vazut. "Se vede clar cum se zbate!"

Ultima actualizare: 22-12-2014 07:04

Imagini zguduitoare pot lamuri macar o parte din tragedia aviatica petrecuta la Constanta. Totul, dupa ce autoritatile au intrat in posesia dronei, care filma deasupra elicopterului SMURD.

Proprietarul dispozitivului spune ca a vazut scenele inregistrate si le catalogheaza drept sfasietoare. Coada elicopterului se misca de parca cineva se tinea de ea si se zbatea sa supravietuiasca. Marturiile video sunt acum in posesia procurorilor militari.

Cu lacrimi in ochi, Bogdan Dumitru poveste ca imaginile inregistrate de de drona pe care a ridicat-o deasupra lacului in care se afla elicopterul sunt greu de urmarit. Il copleseste gandul ca unul din membrii echipajului era inca in viata si putea fi salvat.

"Se vede clar cum cineva se zbate. Aia se vede clar. Nu e un val care vine de undeva. Cred ca inca era in viata", spune Bogdan.

Drona recuperata este acum in posesia procurorilor militari. Dispozitivul are avarii minore insa una dintre cele doua inregistrari facute imediat dupa catastrofa este intacta.

Tehnic sunt sanse sa fie recuperata si cea de-a doua inregistrare. Proprietarul care si-a pierdut drona luni a fost chemat astazi la politie. Asa a aflat ca dispozitivul era in posesia autoritatilor de acum doua zile. Plutea pe apa in apropierea unui hotel din statiunea Mamaia

"Cum a fost deodata asa gasita, azi a fost predata, ca de 3 zile am cautat toata zona", spune Bogdan.

Bogdan a ajuns in 6 minute pe malul lacului Siutghiol chiar in dreptul elicopterului prabusit. Pe langa imaginile, lui care pot fi folosite ca probe in ancheta, dispozitivul inregistreaza date importante, cum ar fi distanta fata de unitatea de control.

Pe de alta parte, scafandri au gasit alte bucati din aparatul de zbor. Toate piesele vor fi predate procurorilor iar specialistii in aviatie vor incerca sa afle ce anume a provocat aceasta tragedie.

Aceasta este drona

"Acesta este drona care a filmat evenimentul de luni in care a căzut elicopterul SMURD. Drona se prezintă in condiții bune pe ansamblu, are o aripa de protecție rupta si camera deteriorata. Cardul a fost recuperat si predat către Parchet", a scris proprietarul dronei, pe Facebook.

Drona a fost gasita

Proprietarul dronei a fost anuntat in urma cu putin timp ca dispozitivul se afla in posesia politistilor din Constanta si urmeaza sa fie predat procurorilor care ancheteaza accidentul aviatic.  

Mai multe persoane care au urmarit reportajele referitoare la cautarea dronei au venit, vineri, pe malul lacului Siutghiol si au anuntat ca dispozitivul a fost predat autoritatilor inca de marti.

Inexplicabil, proprietarul dronei, aflat acum la sediul Politiei Constanta, a fost informat ca abia vineri a fost gasit aparatul lui de zbor si ca a fost predat deja procurorilor.

Potrivit proprietarului dronei, aceasta a inregistrat imagini in care se observa un supravietuitor, dar si date importante pentru ancheta privind locul prabusirii si distanta fata de mal.

Pe de alta parte, scafandrii au reusit sa recupereze vineri alte bucati din elicopterul prabusit luni. Pana acum a fost adus la mal unul dintre scaune, dar si alte componente.

Toate piesele vor fi predate procurorilor si specialistilor in incidente aviatice, care incearca sa afle cauza prabusirii aparatului de zbor. In urma incidentului aviatic tot echipajul si-a pierdut viata. Pilotul, copilotul,doctorita si asistenta au fost inmormantati joi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO