Drama Andei, fata de 22 de ani strivită de un copac în București. Riscă să nu mai poată să meargă

×
Codul embed a fost copiat

Dramă teribilă. La 22 de ani, tânăra strivită de un copac doborât de vânt în urmă cu câteva zile în Bucureşti, s-ar putea să nu mai poată să meargă. Medicii au descoperit că a suferit şi o fractură de coloană care i-a afectat mobilitatea picioarelor.

Poliţiştii secţiei 20 au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Ei au identificat proprietarul terenului pe care se afla copacul uscat care ar putea fi tras la răspundere.

Anda Arghir este studentă în anul IV la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine a Universităţii Politehnica din Bucureşti. Iubeşte dansul şi este pasionată de sport. Acum este pe un pat de spital şi se luptă să îşi recupereze capacitatea de a-şi simţit picioarele. Asta pentru că autorităţile nu au fost în stare să taie un copac uscat înainte să fie rupt de vânt şi să strivească în timp ce mergea pe stradă. Iată ce le-a povestit Anda prietenilor ei despre cumplitul incident.

Mina Rădulescu: "Mergi pe stradă și, deodată, auzi în spatele tău un pârâit: un copac se rupe. Încerci să fugi cât poți de repede unde vezi cu ochii pentru ați salva viața, dar picioarele tale și o parte din coloană resimt impactul puternic al trunchiului care le strivește …iar în următoarea secundă realizezi că nu iți mai simți picioarele..."

Citește și
copac cazut femeie
Un copac a căzut peste o tânără în București. GALERIE FOTO
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Anda a suferit multiple fracturi la nivelul picioarelor, dar şi al coloanei, aceasta din urmă fiind şi cea mai gravă întrucât i-a afectat şi măduva.

Mina Rădulescu: "Cu alte cuvinte picoarele sunt mai mult ‘deconectate de la creier decât conectate’, fară a putea să le miște. În urma unei operații, medicii i-au dat șanse că vă putea umbla ca înainte, dar recuperarea reprezintă un drum foarte lung și costisitor…."

În timp ce prietenii şi rudele fetei fac tot ce pot ca să o vadă iar pe Anda mergând pe picioarele ei, poliţiştii încearcă să afle cine e vinovat de producerea tragediei. Din spusele unor martori, copacul figura în atenţia autorităţilor încă de pe 4 ianuarie. Cu șapte zile înainte de tragedie, un locuitor din zona a informat Primăria Sectorului 6 despre pericol. I s-a răspuns că pomul este într-o curte privată şi că nu e în competenţa Administraţiei Domeniului Public.

Locatar: “Am primit și un număr de înregistrare și nu s-a rezolvat nimic.”

Daniel Nițoiu: "După incident autorităţile au curăţat toţi pomii de lângă gard. Au tăiat toate crengile care veneau spre stradă. Păcat că nu au făcut asta înainte ca un copac să strivească o tânără. Ar fi avut timp pentru că peisagiştii spun că acel copac dădea semne că se usucă din 2019."

Arhitect peisagist: Copacul era uscat de doi ani

Diana Culescu este arhitect peisagist cu un doctorat în spaţii verzi. După ce a văzut imaginile cu copacul şi-a dat seama era uscat de cel puţin doi ani.

"Reporter: De ce ajungem în situaţia asta? Să cadă copacii peste oameni pe stradă?
Diana Culescu, peisagist: Pentru ca primăriile nu ştiu să-i îngrijească.
Reporter: Care este circuitul ca să tai un copac uscat?
Diana Culescu, peisagist: Depui cerere la primărie sau la adp, care cere la departamentul de mediu de la primăria generală.
Reporter: De ce durează atât?
Diana Culescu, peisagist: Din ce ştiu eu acolo lucrează 4 omeni care primesc mii de cereri."

Diana Culescu susţine că tragedia se poate repeta. Sunt nenumăraţi arbori care s-ar putea să cadă la primul vânt mai puternic.

L-am contactat şi noi pe directorul din primăria generală care răspunde de aprobările pentru tăierea arborilor. Ne-a transmis că nu poate vorbi pentru că e în concediu. Cu el ar vrea să stea de vorbă şi mulţi şoferi care au maşinile avariate de arbori uscaţi. Asigurările nu acoperă reparaţiile aşa că singurul mod de a-şi recupera paguba e în instanţă.

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

În urma incidentului, poliţiştii secţiei 20 au deschis un doar penal pentru vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt în rem, adică nu urmăresc deocamdată vreo persoană, deşi au identificat cine este proprietarul societăţii comerciale în curtea căruia se afla copacul.

Anchetatorii trebuie să lămurească dacă proprietarul terenului a cerut aviz pentru tăierea copacului. Acesta le-ar fi transmis o serie de documente care sunt acum analizate.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Un copac a căzut peste două mașini aflate în mers, pe Centura Capitalei: O femeie și un copil au ajuns la spital. VIDEO
Un copac a căzut peste două mașini aflate în mers, pe Centura Capitalei: O femeie și un copil au ajuns la spital. VIDEO

Un copac a căzut, miercuri, peste două mașini aflate în mers, pe Centura Bucureștiului.

Un copac a căzut peste o tânără în București. GALERIE FOTO
Un copac a căzut peste o tânără în București. GALERIE FOTO

Un copac a căzut, miercuri, peste o tânără din Capitală.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.