Doua expozitii impresionante, organizate in amintirea fotografilor care au pierit in clubul Colectiv. Unde le poti vizita

Ultima actualizare: 13-12-2015 00:01

Victimele din clubul groazei nu au fost uitate. In amintirea fotografilor care erau in Colectiv vor fi organizate in Bucuresti doua expozitii, cu fotografiile facute de ei de-a lungul anilor, dar si cu imagini din timpul concertelor Goodbye to Gravity.

Proiectul este dedicat fotografiei de concert. Astfel, creatiile celor care erau in clubul Colectiv in noaptea in care s-a declansat iadul vor putea fi admirate, dar si cumparate.

Expozitia "#Find_Us", dedicata fotografilor care au fost in clubul Colectiv in noaptea tragediei, va fi deschisa pentru public joi, la Hanul Gabroveni din Capitala, scopul manifestarii fiind strangerea de fonduri pentru raniti, dar si crearea unei comunitati a fotografilor de concert.

Expozitia cuprinde 200 de fotografii, expuse in doua incaperi de la etajul intai al Hanului Gabroveni.

Intr-o incapere au fost expuse 100 de lucrari ale fotografilor de concert prezenti in club Colectiv la momentul tragediei, printre acestia numarandu-se Liviu Zaharescu, Catalin Ilnitchi, Mihai Anghel (Max) si Teodora Maftei. Intr-o a doua incapere sunt expuse alte 100 de lucrari ale fotografilor de concert prieteni ai celor afectati de tragedie.

Paul Voicu, fotograf: “Oamenii sa vina aici sa vada pozele celor care au muncit, pentru pasiunea asta a lor, a fotografiei de concert."

Fotografiile realizate de-a lungul a peste cinci ani spun cate o poveste, care ramane in urma tinerilor a caror drum s-a oprit brusc. Si prietenii victimelor din Colectiv si-au expus o parte din lucrari.

Mihai Vasilescu, fotograf: "A fost foarte greu sa adunam fotografiile, mai ales cele ale colegilor care au fost in Colectiv in acea seara. Incercam sa redam de mai de-aproape, ca sa zic asa, concertul."

Intr-un alt loc din Capitala - la Casa Filipescu-Cesianu - vor fi prezentate imagini surprinse in timpul concertelor trupei Goodbye to Gravity. Expozitia va fi deschisa pe 22 decembrie, iar scopul organizatorilor este unul nobil.

Daniel Dinu, fotograf: "Scopul intr-un final al expozitiei este acela de a ajuta persoanele ranite, familiile."

Expozitiile vor fi deschise pana la sfarsitul lunii ianuarie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO