Ce inseamna amanarea obtinuta de Dan Voiculescu. Avocatii cer un nou complet de judecata, in decembrie se PRESCRIU faptele

Dată publicare: 10-06-2014 08:47
Dată actualizare: 13-06-2014 06:59


Presedintele completului de judecata care se ocupa de dosarul in care omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare a cerut sa fie pensionat.

Astfel, magistratii de la Curtea de Apel, care trebuiau sa ia o decizie definitiva in cazul privatizarii ''Institutului de Cercetari Alimentare", nu mai pot da niciun verdicit. Unul a fost arestat preventiv, iar celalalt se retrage. Este nevoie asadar de un nou complet. Iar faptele din dosar se vor prescrie in luna decembrie.

Dosarul privatizarii institutului de Cercetari Agricole care i-a adus lui Dan Voiculescu o condamnare rasunatoare cu executare a ajuns la Curtea de Apel acum trei luni. Fara sa se ia nicio decizie pana in prezent. In paralel omul de afaceri si ceilalti suspecti din dosar au cerut trimiterea cazului inapoi la DNA pentru refacerea anchetei. Dan Voiculescu a plusat si a propus ca privatizarea sa fie anulata iar el sa isi primeasca inapoi toti banii investitit in institut.

''Dosarul ICA a inceput sa se complice in momentul care presedintele completului de judecata, magistratul Stan Mustata a facut cerere de abtinere. Aceasta a fost respinsa, insa pana la urma a scapat de dosar pentru ca a fost arestat pentru acuzatii de coruptie. Colac peste pupaza, si completul lui de judecata vrea sa scape de acest controvesrat dosar si a facut cerere de pensionare la CSM", explica Ovidiu Oanta.

Cum completul nu mai poate functiona legal, sefii Curtii de Apel au hotarat ca dosarul ICA sa fie plasat aleatoriu unui alt complet.

Aceasta formalitate va fi consfiintita abia de la 1 iulie data de la care incepe si vacanta judecatoreasca. Pe de alta parte noul complet va avea nevoie de timp pentru a studia dosarul. Iar motivele de amanare nu se opresc aici.

Daca pana in decembrie instanta nu va transa definitiv soarta dosarului, acuzatiile se vor prescrie, iar suspectii, inclusiv Dan Voiculescu, scapa de riscul unei condamnari.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO