Dorin Cocos audiat in dosarul despagubilor ilegale. “Am fost operat, dar in puscarie m-am facut bine, am slabit 20 kg”

Dorin Cocos audiat
Inquam

Omul de afaceri Dorin Cocos a fost audiat in dosarul despagubirilor ilegale.

Omul de afaceri Dorin Cocos a spus, la termenul de vineri de la Instanta Suprema in dosarul privind despagubirea ilegala a lui Gheorghe Stelian, Alina Bica si Oana Vasilescu, reprezentante ale Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), ca s-a intalnit de cateva ori la hotelul sau cu fostul vicepresedinte al ANAF Dragos George Bogdan si ca a platit 800.000 de euro pentru ca un dosar de despagubire sa treaca de comisia ANRP, suma care a presupus ca a fost impartita de fostul oficial din ANAF cu alte persoane.

El le-a spus magistratilor ca vrea sa stea in picioare in timp ce este audiat, explicand ca a fost operat la genunchi, dar in penitenciar s-a facut bine si a slabit 20 de kilograme.
Dorin Cocos, inculpat si el in dosar si condamnat in dosarul Microsoft, a aratat la inceputul audierii ca poate sta in picioare deoarece s-a vindecat in urma operatiei si ca a slabit mult: “Stau in picioare, am fost operat la un genunchi, dar in puscarie m-am facut bine, am slabit 20 de kilograme”.

Omul de afaceri a fost intrebat de procurorul DNA de unde stie ca Dragos Bogdan si fosta sefa a DIICOT Alina Bica se cunosc si ca acestia se consultau in privinta dosarelor luate in discutie la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

“Stiu asta de la Sergiu Diacomatu. El mi-a spus ca relatia lui cu Crinuta Dumitrean (fosta sefa a ANRP - n.r.) era foarte proasta si ca Bica si Dragos Bogdan dau tonul in sedintele comisiei, fiind reprezentanti ai doua ministere foarte puternice. Mi-a spus ca acestia vin si pleaca impreuna. Eu nu o stiam pe Bica. Il stiam doar pe Dragos Bogdan. A venit la hotelul meu si am vorbit cu acesta, stabilind ca pentru 800.000 de euro sa treaca dosarul respectiv, al lui Gheorge Stelian. Raspunsul la problema mea a fost ca a trecut dosarul”, a aratat Cocos.

Intrebat cum de a tras concluzia cand in alta declaratie a spus ca Dragos Bogdan a lasat de inteles ca va imparti cei 800.000 de euro cu Alina Bica, Cocos a aratat ca el i-a spus ca stie ca are o relatie cu Bica si l-a rugat sa o convinga sa voteze. "Nu mi-a spus ca o va convinge, dar nici ca nu o poate convinge, a luat banii si a trecut dosarul. Ne vedeam des deoarece ne uneau interesele. Eu aveam interes sa treaca dosarul si el sa castige niste bani”, a completat omul de afaceri.

Citește și
Sentinte Microsoft
Dosarul Microsoft. Pedepsele cu inchisoarea au fost marite. Unul dintre condamnati, prins dupa ce a fost instituit filtru
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Chestionat de avocatul Alinei Bica cum de isi aminteste acum mai bine decat in urma cu doi ani amanunte despre relatia dintre Bica si Bogdan, Cocos a spus ca s-a gandit mai bine, avand mult timp la dispozitie: “Am incercat sa-mi reamintesc cum am ajuns la Dragos Bogdan si mi-am adus aminte ca Sergiu Diacomatu mi-a zis despre relatia cu cei doi".

Urmatorul martor audiat a fost soferul lui Dragos George Bogdan, fostul vicepresedinte al ANAF. Martorul a relatat ca a facut mai multe curse cu masina de serviciu si a dus-o pe Alina Bica acasa dupa terminarea sedintelor de la ANRP. El a aratat ca odata a luat-o pe Alina Bica cu masina ANAF de la Ministerul Justitiei si a adus-o la sediul ANRP, Bica fiind pe atunci secretar de stat in minister. Soferul a mai recunoscut ca in perioada 2010 – 2011 l-a condus de mai multe ori pe seful sau la hotelul lui Dorin Cocos si ca dintre cei prezenti in sala ii stie pe Crinuta Dumitrean si Alina Bica.

A urmat audierea lui Alin Cocos, fiul lui Dorin Cocos. El a sustinut in instanta ca a primit 100.000 de euro pentru un teren de la Ionut Mihailescu, fostul consilier al Alinei Bica.

“Mihailescu a fost singurul interesat de cumpararea acestui teren. Ceilalti ofereau ceva la schimb. Aveam nevoie acuta de bani atunci. Dupa discutiile cu Mihailescu si cu tatal meu, am stabilit ca pretul sa fie de 100.000 de euro. In ziua semnarii actelor, la notariat a fost stipulat ca plata trebuie sa se faca prin virament bancar. Dupa cateva zile, Mihailescu m-a contactat si mi-a zis ca nu mai poate sa plateasca prin virament deoarece s-a certat cu persoana impreuna cu care cumpara terenul si mi-a zis ca imi da banii cash. Banii au fost virati in trei sau in patru transe, in numerar, ultima transa fiind platita prin banca si era in valoare de 5.000 sau 10.000 de euro, banii fiind virati in contul mamei mele. Plata s-a facut in 6 luni de la data semnarii contractului (...) Mihailescu mi-a zis ca o sa cumpere terenul mai multi, printre care si o doamna Alina. Stiam ca e apropiata de Alina Bica, am banuit ca despre ea este vorba”, a continuat Alin Cocos.

Intrebat daca a fost de fata cand tatal sau se intalnea cu fostul vicepresedinte al ANAF si ce stie despre acesta, Alin Cocos a spus ca intr-o zi Sergiu Diacomatu a venit nervos la o intalnire si i-a zis ca s-a certat cu o anume doamna Alina. “Ulterior am aflat ca e Alina Bica si ca Dragos Bogdan si Bica frecventeaza doar biroul Crinutei Dumitrean”, a mai spus Alin Cocos.

El a completat si a aratat ca initial a cerut 200.000 de euro pe terenul de vanzare, dar ca in urma unei discutii cu tatal sau si dupa ce a aflat cine ar fi viitorul proprietar a scazut pretul la jumatate.

In continuare, reprezentantul DNA a cerut permisiunea instantei sa depuna la dosar un inscris obtinut in alt caz aflat in instrumentare din care rezulta ca Ionut Mihailescu, Alina Bica si Dragos Bogdan au facut mai multe deplasari in Turcia, ceea ce ar demonstra prietenia dintre ei.

Totodata, reprezentantul DNA a aratat ca doreste inlocuirea expertului desemnat de instanta care ar trebui sa stabileasca valoarea terenului ce ar fi ajuns in proprietatea Alinei Bica deoarece acesta s-a inscris la un concurs pentru a promova ca expert in cadrul DNA, fiind in incompatibilitate.

O alta cerere a fost ca un martor care a lipsit, Georgian Gabriel Surdu, fost director general al Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), sa fie adus cu mandat, lucru care se va intampla la termenul urmator din 7 iunie.

In decembrie 2014, Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, a fost trimisa in judecata in dosarul despagubirii frauduloase a omului de afaceri Gheorghe Stelian de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). Bica facea parte, la data faptelor, din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor de la ANRP, alaturi de Crinuta Dumitrean, fosta sefa a ANRP, Sergiu Diacomatu si Remus Baciu, fosti vicepresedinti ai institutiei, deputatul Catalin Teodorescu, Dragos George Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, Oana Vasilescu si Lacramioara Alexandru. Gheorghe Stelian si expertul evaluator Emil Nutu au fost, de asemenea, trimisi in judecata. Celalalt membru al comisiei, deputatul Marko Attila, va fi cercetat separat deoarece a plecat din tara. Ei sunt acuzati de abuz in serviciu pentru ca ar fi aprobat despagubirea lui Gheorghe Stelian cu 89 de milioane de euro, pentru un teren din Bucuresti supraevaluat cu 62 de milioane de euro.

In acest dosar a fost arestat si omul de afaceri Dorin Cocos, suspectat ca a solicitat 10 milioane de euro de la Gheorghe Stelian pentru a interveni pe langa comisia de la ANRP.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Traian Basescu face declaratii socante. Fostul presedinte sustine ca Alin Cocos ar fi fost abuzat in inchisoare
Traian Basescu face declaratii socante. Fostul presedinte sustine ca Alin Cocos ar fi fost abuzat in inchisoare

Fostul presedinte Traian Basescu a facut declaratii socante despre Alin Cocos, fiul omului de afaceri Dorin Cocos.

Dosarul Microsoft. Pedepsele cu inchisoarea au fost marite. Unul dintre condamnati, prins dupa ce a fost instituit filtru
Dosarul Microsoft. Pedepsele cu inchisoarea au fost marite. Unul dintre condamnati, prins dupa ce a fost instituit filtru

Primul lot din dosarul Microsoft merge dupa gratii. Dorin Cocos, Nicolae Dumitru, fostul ministru Gabriel Sandu si fostul primar Gheorghe Stefan, au fost condamnati la inchisoare cu executare.

Marii cercetati penal ai Romaniei vor sa se razbune pe denuntatori. Ce lege a propus Elena Udrea in Parlament
Marii cercetati penal ai Romaniei vor sa se razbune pe denuntatori. Ce lege a propus Elena Udrea in Parlament

Tot mai multi inculpati, din dosare celebre de coruptie, vor ca cei care i-au denuntat sa fie si ei pedepsiti. Unul dintre nemultumiti este fostul ministru al Telecomunicatiilor, Gabriel Sandu.

Dosarul Microsoft, amanat pentru octombrie. Gabriel Sandu:
Dosarul Microsoft, amanat pentru octombrie. Gabriel Sandu: "Chestia asta nu este corecta"

Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Gheorghe Stefan si Niculae Dumitru au ajuns luni la Instanta Suprema, la un nou termen in apelul din dosarul Microsoft.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.