Doi tineri izolați pe Pietrele lui Solomon din Brașov, coborâți în siguranță de salvamontiști și jandarmi

Ultima actualizare: 05-11-2020 13:53

Doi adolescenți au fost coborâți de pe stânci la marginea municipiului Brașov, în zona turistică denumită Pietrele lui Solomon. Tinerii au constatat că nu mai pot coborî din cauza pietrelor alunecoase și au cerut ajutor.

Adolescenții au rămas blocați pe Pietrele lui Solomon, miercuri după amiază, și au fost coborâți în siguranță de salvamontiști și jandarmii montani.

În ajutorul lor au intervenit trei salvamontişti şi doi jandarmi montani de la postul din Poiana Braşov, transmite Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov, citat de Agerpres.

Cei doi minori - în vârstă de 13 şi respectiv 17 ani - au pornit într-o excursie şi au urcat pe o stâncă, însă, în momentul în care au vrut să coboare, au realizat că s-ar putea accidenta din cauza înălţimii şi a faptului că aceasta era alunecoasă. Astfel, unul dintre ei a apelat numărul de urgenţă 112, au relatat jandarmii.

Operaţiunea de salvare a avut loc după căderea întunericului, cei doi fiind coborâţi în siguranţă de pe stâncă, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, precizează sursa citată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO