Este anchetă la Poliția din Buzău. Mama unui băiat de 12 ani îi acuză pe doi polițiști că i-au agresat fiul în momentul reținerii, după un incident la casa bunicilor.

Poliția a fost chemată de bătrân pentru că puștiul și un frate mai mare cu doi ani deveniseră agresivi. Băiatul este internat acum într-un centru special din Buzău. Cazul este investigat de procurori.

Familia este din localitatea Stâlpu, iar băiatul de 12 ani trece printr-o perioadă mai dificilă, din punct de vedere emoțional: ar fi fugit de acasă de trei ori în ultimele luni. În urmă cu o săptămână, bunicul a sunat la 112 și a anunțat că el și un frate de 14 ani, ar fi devenit violenți. Un echipaj de poliție a venit rapid acolo, să evalueze situația.

Tatăl băiatului:Dar socră-miu probabil a consumat alcool. Probabil, nu sigur. A început să îi dea afară pe amândoi și a dat telefon la Poliție zicând că au fugit de acasă. Am înțeles de la soția mea că i-ar fi bătut pe amândoi.

Cei doi frați au fost preluați de echipajul de Poliție și internați în centrul de primire în regim de urgență. Miercuri, când mama băieților a venit să-i vadă, băiatul cel mic i-a spus că ar fi fost agresat de polițiști. Femeia susține că a văzut vânătăi pe corpul copilului.

Mama băiatului:Polițistul agresiv l-a lovit într-o bară de fier, aici, la burtă, și la mână avea vânătăi. Pe noi nu ne-a anunțat. Deci, alaltăieri când m-am dus, era vânăt, vânăt ca vânăta și acum doar un pic mai era.

La internarea în centrul respectiv, băiatul fusese examinat medical, însă nu au fost văzute urme de violență. A doua zi, însă pe corpul copilului au apărut vânătăi.

Roxana Kovacs, purtător de cuvânt al DGASPC Buzău: În ziua următoare este consemnat în fișa medicală existența unei echimoze. Din discuțiile purtate de reprezentanții centrului, cu mama și copilul, cât și cu reprezentanții Poliției, aceștia au sesizat existența unui abuz fizic asupra copilului, realizat anterior aducerii copilului în centru, la preluarea de către reprezentanții Poliției.

La Inspectoratul de Poliție din Buzău a început o verificare internă, iar cazul a fost fost preluat de procurori.

Ane Marie Vrapciu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău:Mama minorilor ar fi afirmat reprezentanților DGASPC că, în urmă cu aproximativ o săptămână, la momentul internării, polițiștii ar fi agresat unul dintre minori, pe copilul în vârstă de 12 ani.

Băiatul va mai rămâne o perioadă în centrul social al celor de la Protecția copilului.