Doi detinuti de la Poarta Alba au sechestrat o profesoara si au vrut sa o violeze in baie. Cum a reusit sa scape

Ultima actualizare: 17-10-2016 07:00

Un incident extrem de grav s-a produs la Penitenciarul Poarta Alba. O tanara profesoara a fost sechestrata de doi detinuti, care au obligat-o sa mearga in baie si au amenintat-o cu o arma alba.

Cei doi puscariasi, aflati in regim semideschis, voiau sa o violeze pe ostatica, spun anchetatorii. Cu mult curaj, femeia a reusit insa sa-i convinga sa o lase in pace. Toti cei implicati sunt acum cercetati pentru a fi pedepsiti.

Anchetatorii sustin ca incidentul a fost planuit din timp de mai multi detinuti. Tanara, angajata ca profesoara in cadrul Penitenciarului Poarta Alba, se prezentase la ora de educatie la care venisera si cei doi detinuti.

Surse din ancheta spun ca tanara angajata lucra de un an la Penitenciarul Poarta Alba. Era impreuna cu cei doi detinuti in clubul de activitati educationale. Potrivit anchetatorilor, indivizii tocmai ce obtinusera dreptul de a beneficia de un regim mai usor de detentie, pentru ca isi ispasisera o parte din pedepse, dar dadusera dovada si de buna purtare.

Indivizii, care aveau cu ei un cutit artizanal, au amenintat-o cu moartea, au sechestrat-o si au fortat-o sa mearga intr-o toaleta. In tot acest timp, ceilalti detinuti au inceput sa faca scandal pentru a acoperi strigatele disperate ale fetei.

Sorin Dumitrascu, presedintele sindicatului OMNIA: "A fost luata ostateca datorita faptului nu erau alte spatii disponibile si a mers singura pentru ca nu era nimeni care sa o sprijine. De regula, in aceste situatii, educatorul, fie barbat, fie femeie, merge insotit de un alt angajat, tocmai pentru a se evita astfel de situatii."

Zece minute a indurat tanara avansurile celor doi condamnati. Totusi, cu o stapanire de sine remarcabila, a reusit sa-i convinga sa o lase in pace.

Sindicalistii, care cer demisia conducerii penitenciarului, spun ca la Poarta Alba mai sunt necesare cel putin 280 de posturi pentru ca angajatii sa fie in siguranta la lucru.

Sorin Dumitrascu, presedintele sindicatului OMNIA: "Daca acolo era personal suficient, nu ajungeam in situatii de genul acesta si, atentie, suntem intr-o situatie care, din fericire, s-a rezolvat, nu avem pierderi de vieti omenesti, dar ganditi-va ca avem in puscarie detinuti condamnati pentru omor, pentru talharie, pentru multiple omoruri."

Reprezentantii gardienilor sustin ca incidentul este doar unul dintr-o serie neagra inregistrata in inchisori. Se ajunge si la situatii in care angajatii penitenciarelor sunt urmariti si atacati de fosti detinuti acasa ori in spatiul public.

Sefii Administratiei Nationale a Penitenciarelor au luat o prima masura si au decis ca cei care desfasoara activitati in legatura directa cu detinutii sa aiba asupra lor statii de emisie receptie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO