Doi copii diagnosticati cu boala diareica acuta au fost transferati sambata la Spitalul Marie Curie. Anuntul facut de medici

Dată publicare: 05-03-2016 11:27
Dată actualizare: 08-03-2016 07:06


Doi copii diagnosticati cu boala diareica acuta au fost transferati in ultimele 24 de ore de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Spitalul Marie Curie din Bucuresti, au anuntat, sambata, reprezentantii Institutiei Prefectului Arges.

Unul dintre copii are un an si jumatate, iar celalalt un an si noua luni. In spitalele din judetul Arges mai sunt internati sambata 32 de copii, care prezinta scaune diareice, cu 11 mai putin decat in urma cu o zi, potrivit unui comunicat al Institutiei Prefectului.Dintre cei 32 de copii internati la unitati medicale din Arges, 26 sunt mai mici de doi ani.

La Spitalul de Pediatrie Pitesti sunt internati 24 de copii, dintre care 19 mai mici de doi ani, iar la sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti sunt trei copii, doi dintre ei cu varsta sub doi ani. Un copil mai mic de doi ani se afla in sectia de pediatrie a Spitalului Municipal Curtea de Arges si alti patru la Spitalul Municipal Campulung Muscel.

Noul prefect Cristian Soare a anuntat, pe 25 februarie, ca institutia pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situatia copiilor internati in Arges."Avand in vedere ca nu exista o comunicare buna din partea DSP si a Spitalului de Pediatrie cu privire la situatia copiilor internati in Arges, cat si in Bucuresti, incepand de maine Institutia Prefectului va da comunicate de presa zilnic cu privire la situatia copiilor internati la Spitalul de Pediatrie si la celelalte spitale in Arges", a spus prefectul judetului Arges.

La "Marie Curie" mai sunt internati trei copii cu SHU, in stare buna, cu evolutie favorabila

Trei copii diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic (SHU) mai sunt internati, sambata, in Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii 'Marie Curie', starea lor de sanatate fiind "buna", "cu evolutie favorabila", informeaza Ministerul Sanatatii.

"Toti cei trei copii sunt internati in sectia de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar doi dintre acestia sunt supusi procedurilor de dializa peritoneala. Copiii au o stare buna de sanatate cu evolutie favorabila", se arata in comunicatul MS.

Sursa citata precizeaza ca, in aceasta perioada, in unitatea sanitara au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic uremic un numar de 14 copii, opt dintre acestia fiind vindecati si externati.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO