Doi batrani din Targoviste au ramas fara economii dupa ce au bagat in casa 3 necunoscuti. Pretextul cu care au fost ademeniti

27-01-2016 07:33


Buna credinta i-a lasat cu buzunarele goale pe doi soti din Targoviste, in varsta de 80 de ani. Batranii au ramas fara toate economiile, dupa ce 3 necunoscuti le-au intrat in casa cu pretextul ca vor sa cumpere aparatura si haine vechi.

Dupa aceasta "vizita", oamenii s-au trezit fara banii stransi pentru zile negre: peste 3 mii de euro si mai bine de 5 mii de lei.

Cei doi batrani au copiii plecati la munca, in strainatate, si locuiesc singuri. Oamenii povestesc ca au fost abordati de o tanara.

Jenica Tanase, proprietara pagubita: "A venit o femeie, ne-a captat pe strada. Doamna, saru-mana, colectam aragaze vechi si haine vechi. Zic, am si eu o haina. Zice, noi platim bine, 150 de lei."

Fara sa se gandeasca la ceva rau, cei doi soti au primit-o in casa pe tanara care era insotita de inca o femeie si un barbat. Indivizii au avut, se pare, un plan bine pus la punct. In timp ce una dintre suspecte o tinea de vorba pe batrana si cerea diverse lucruri din bucatarie, cealalta, impreuna cu barbatul, au stat cu ochii pe batran.

Niculae Tanase, proprietarul pagubit: "M-am dus la sifonier sa scot banii de acolo. Cand m-am dus eu incolo, ea a venit dupa mine, eu n-am stiut si a luat banii."

Jenica Tanase, proprietara pagubita: "Cati bani v-au luat? 3200 de euro si 5150 de lei. De 10 ani strangem, sa avem si noi pentru inmormantare, pentru o boala."

Dorina Marica, nepoata pagubitilor: "I-au vazut mai in varsta, au profitat, sunt versati, stiu cum sa manipuleze, orice batran sa fie atent, sa nu mai bage, pe nimeni in casa."

Dupa ce si-au dat seama ca au fost inselati si au ramas fara bani, pagubitii au anuntat politia.

Acum politistii sunt pe urmele suspectilor, iar daca vor fi prinsi acestia risca pana la 7 ani de inchisoare.

VIDEO PROTVPLUS.RO