Directorul FBI, Robert S. Mueller, se intalneste la Bucuresti cu seful SRI, George Maior

Ultima actualizare: 28-10-2012 15:01
Robert S. Mueller

Anuntul a fost facut intr-un comunicat al Serviciului Roman de Informatii, care nu mai ofera insa si alte detalii. Astfel, nu se stie care este durata vizitei sefului FBI in Romania si nici daca va mai avea si alte intalniri.

Conform unui comunicat al SRI, Robert S. Mueller si George Maior vor face declaratii de presa la sediul SRI. Cei doi au avut mai multe intalniri in ultimii cinci ani - atat la Bucuresti, cat si la Washington.

In 14 noiembrie 2006, Maior si Mueller au discutat, la sediul SRI, despre cooperarea dintre cele doua organizatii pentru combaterea coruptiei, reducerea criminalitatii cibernetice si lupta impotriva crimei organizate si a terorismului. Conform unui comunicat al SRI de atunci, discutiile dintre cei doi oficiali au relevat faptul ca ofiteri SRI si FBI vor fi implicati in operatiuni comune.

La acea data, nu s-a facut public faptul ca directorul FBI ar fi avut la Bucuresti o intalnire si cu presedintele Traian Basescu. Insa, conform dezvaluirilor facute de Wikileaks in 2011, reprezentantii Ambasadei SUA relateaza, intr-o telegrama clasificata "Secret" din 2006, vizita directorului FBI Robert Muller in Romania, notand ca, la intalnirea cu acesta, presedintele Traian Basescu ar fi spus ca si-ar dori sa vada o prezenta FBI in Romania la fel de robusta ca a CIA.

In ianuarie 2007, SRI anunta ca Maior face o vizita oficiala in SUA, in cursul careia urma sa aiba intalniri cu conducerea CIA si a FBI. Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, a facut o alta vizita oficiala in Statele Unite ale Americii, in perioada 22-28 septembrie, avand intrevederi cu conducerea FBI si cu directorul CIA. George Maior a facut o vizita similara si in iunie 2011.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO