Mandatul de arestare pe numele lui Dincă, prelungit. Anunțul magistraților

18-09-2019 08:17


Magistrații Tribunalului Olt au prelungit, miercuri, cu 30 de zile, până pe 24 octombrie, mandatul de arestare pentru Gheorghe Dincă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Florentina Stana, hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel, însă Dincă a anunţat că nu va formula contestaţie, conform Agerpres.

Cauza este instrumentată de procurorii DIICOT, iar printre acuzaţiile aduse lui Dincă sunt cele de omor şi viol.

Le-a spus anchetatorilor ce a făcut din momentul în care a luat-o la ocazie pe Luiza Melencu. Rudele fetei abia au suportat să stea în preajma suspectului şi chiar au încercat să ajungă la el.

Gheorghe Dincă a fost dus sub escorta trupelor speciale, acasă. Împreună cu anchetatorii, a început să refacă traseul pe care l-ar fi parcurs în luna aprilie, când s-ar fi întâlnit cu Luiza Melencu.

Prima oprire a fost în centrul oraşului Caracal, de unde Gheorghe Dincă ar fi luat-o la ocazie pe Luiza. Părinţii şi bunicului fetei erau în zonă şi au cedat. De altfel zeci de oameni şi-au revărsat furia asupra suspectului.

Următoarea oprire a fost pe un câmp în apropiere de Dioști, comuna Luizei Melencu. Înconjurat de polițiști, jandarmi şi procurori, Gheorghe Dincă a explicat unde a aruncat telefonul mobil al Luizei.

Pe tot parcursul zilei, rudele au încercat cu disperare să ajungă la suspect, însă nimeni nu a putut să treacă de autorităţi. Cel mai dramatic moment al reconstituirii s-a petrecut în faţa casei din Caracal, în clipa în care Dincă a repetat scena în care ar fi dus-o pe Luiza acolo.

Mama şi mătuşa adolescentei au leşinat şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Reconstituirea a continuat în curte unde Luiza Melencu ar fi stat aproximativ șase ore, până când suspectul ar fi comis crima. După ce a susţinut iniţial că i-ar fi aruncat trupul în Dunăre, Dincă a venit cu o altă declaraţie: spune că ar fi recurs la incinerare, la fel ca în cazul Alexandrei.

După ce au terminat reconstituirea în casa suspectului procurorii au resigilat imobilul şi au pornit din nou în teren. Dincă le-a indicat locul în care ar fi aruncat rămăşiţele trupului Luizei: la marginea unei păduri în apropiere de Caracal. În final, anchetatorii au mers către Slatina unde Dincă a spus că a lăsat rucsacul fetei. Acesta a povestit că făcut toate aceste lucruri la o zi după ce i-a luat viaţa Luizei.

Miercuri, Dincă va afla şi dacă mandatul său de arestare preventivă va fi prelungit.

DIICOT a precizat într-un comunicat că, luni şi marţi, s-a făcut reconstituirea parţială a infracţiunilor din Cazul Caracal, pentru ca Gheorghe Dincă să indice principalele momente privind racolarea, răpirea, violarea şi uciderea celor două fete.

În paralel, au fost audiaţi martori şi s-a propus prelungirea arestării preventive a lui Dincă.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară delegaţi în cauză, pe baza materialului probator administrat până în prezent, au trecut, în 16 şi 17 septembrie, la reconstituirea parţială a activităţilor ce repezintă elementul material al infracţiunilor cercetate în cauza denumită generic „Caracal”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

„Activităţile întreprinse au vizat indicarea de către inculpatul Dincă Gheorghe a principalelor momente sub aspectul racolării, răpirii, adăpostirii, violării şi uciderii celor două victime, precum şi modalitatea şi mijloacele comiterii infracţiunii de profanare de cadavre, în raport de aceleaşi două victime”, arată DIICOT.

În paralel cu aceste activităţi au fost efectuate audieri de martori la sediul Poliţiei Municipiului Caracal şi s-a formulat propunere de prelungire a măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul Dincă Gheorghe, pentru o perioadă de 30 de zile, către Tribunalul Olt.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO