DIICOT: S-a făcut reconstituirea parţială a infracţiunilor din Cazul Caracal. S-au audiat martori


Ultimul update: Marti 17 Septembrie 2019 20:29
Data publicarii: Marti 17 Septembrie 2019 20:23
Categorie: Stiri actuale

DIICOT precizează că, luni şi marţi, s-a făcut reconstituirea parţială a infracţiunilor din Cazul Caracal, pentru ca Gheorghe Dincă să indice principalele momente privind racolarea, răpirea, violarea şi uciderea celor două fete.

În paralel, au fost audiaţi martori şi s-a propus prelungirea arestării preventive a lui Dincă.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară delegaţi în cauză, pe baza materialului probator administrat până în prezent, au trecut, în 16 şi 17 septembrie, la reconstituirea parţială a activităţilor ce repezintă elementul material al infracţiunilor cercetate în cauza denumită generic “Caracal”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

"Activităţile întreprinse au vizat indicarea de către inculpatul Dincă Gheorghe a principalelor momente sub aspectul racolării, răpirii, adăpostirii, violării şi uciderii celor două victime, precum şi modalitatea şi mijloacele comiterii infracţiunii de profanare de cadavre, în raport de aceleaşi două victime", arată DIICOT.

În paralel cu aceste activităţi au fost efectuate audieri de martori la sediul Poliţiei Municipiului Caracal şi s-a formulat propunere de prelungire a măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul Dincă Gheorghe, pentru o perioadă de 30 de zile, către Tribunalul Olt.

Reconstituirea crimelor de la Caracal a început, luni, inculpatul fiind transportat din nou la locuinţa sa şi apoi pe traseul pe care se presupune că l-ar fi urmat în ziua în care susţine că a răpit-o, a sechestrat-o şi apoi a ucis-o pe Alexandra Măceşanu. Luni şi marţi, Gheorghe Dincă le-a arătat anchetatorilor cum le-a ucis pe cele două fete, Luiza Melencu, în aprilie, şi Alexandra Măceşanu, în iulie.

Gheorghe Dincă a fost transportat, luni, cu o autospecială de la Bucureşti la Caracal, iar reconstituirea crimelor a început. Iniţial, anchetatorii, însoţiţi de Gheorghe Dincă, s-au deplasat la locuinţa acestuia din Caracal, iar apoi s-a pornit pe traseu. În cursul zilei de luni, anchetatorii au încercat să reconstituie acţiunile lui Gheorghe Dincă din 24 iulie, când inculpatul susţine că a răpit-o, a sechestrat-o şi apoi a ucis-o pe Alexandra Măceşanu.

Reconstituirile au continuat şi marţi. În cele două zile, Gheorghe Dincă le-a arătat anchetatorilor cum le-a răpit pe Luiza Melencu, în aprilie, şi pe Alexandra Măceşanu, în iulie, cum le-a dus la casa sa – aşa cum susţine – cum le-a ucis şi apoi cum a scăpat de cadavrele lor.

Gheorghe Dincă a declarat procurorilor că le-a ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, şi Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie. Bărbatul susţine că le-a răpit, le-a sechestrat şi le-a ucis, trupurile fiind arse într-un butoi metalic din curtea sa.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

De asemenea, anchetatorii au găsit, la indicaţiile lui Dincă, la liziera unei păduri din Caracal, în saci, cenuşă şi resturi de oase, însă analizele legiştilor nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu.

Filmul evenimentelor din Caracal. Dincă a refăcut pas cu pas traseul parcurs după răpirea Luizei
Filmul evenimentelor din Caracal. Dincă a refăcut pas cu pas traseul parcurs după răpirea Luizei
Dosar penal privind modul în care s-a făcut expertiza ADN în cazul Caracal. Anunțul Parchetului
Dosar penal privind modul în care s-a făcut expertiza ADN în cazul Caracal. Anunțul Parchetului
VIDEO dramatic. Reacția rudelor Luizei când îl văd pe ”monstrul din Caracal” la reconstituire
VIDEO dramatic. Reacția rudelor Luizei când îl văd pe ”monstrul din Caracal” la reconstituire
VIDEO PROTVPLUS.RO
Politie
Un jandarm din Olt s-a împuşcat în mână din greșeală. Ce încerca să facă
Proprietarii de animale din Bucureşti riscă amenzi uriaşe. Unde trebuie să le declare
Sute de șoferi au fost amendați în Capitală, după ce au folosit telefonul la volan
Vâlcov, "eminența cenușie" a guvernului Dăncilă, şi-a plagiat cel puţin un sfert din teza de doctorat
Caz șocant în Satu Mare. Un bărbat a răpit un copil și a amenințat că se aruncă în Someș
Un bărbat a sărit din ambulanță în timp ce era transportat la un spital din Craiova
Mircea Dinescu, despre zaibărul din orașul lui Amza Pellea: ”Trebuie băut repede”
Mircea Dinescu, despre zaibărul din orașul lui Amza Pellea: ”Trebuie băut repede”
Filmul incidentului în care un avion a aterizat forțat lângă autostrada A1
Orașul din Constanța în care s-a protestat pentru un sens giratoriu. "Au murit oameni aici"
O minoră din Cluj este de negăsit. Fata a plecat la magazin și nu s-a mai întors
Doi soți au murit, după ce mașina lor a fost lovită de tren. Mărturiile localnicilor
Dăncilă, despre Tarom: ”Dacă se întârzia 10 minute era vinovat premierul”