Descoperire înfiorătoare în județul Buzău. Localnicii s-au plâns de mirosul insuportabil: „A ceva mort, a putrefacție”

15-07-2020 17:40


Descoperire scandaloasă în apropiere de Râmnicu Sărat, din județul Buzău.

Autoritățile au găsit în liziera unei păduri mai multe gropi cu zeci de resturi de animale îngropate recent. Anchetatorii au dat curs numeroaselor reclamații venite din partea localnicilor care se plângeau că nu mai rezistă, chinuiți de mirosul insuportabil.

Nimeni nu știe clar cine a îngropat leșurile, dar anchetatorii îi bănuiesc pe angajații unui abator din vecinătate.

Gropile ar fi fost săpate în urmă cu câteva zile, cred anchetatorii, dar localnicii au simțit mirosul greu odată cu temperaturile foarte ridicate, care au dus la descompunerea leșurilor.

Revoltați, oamenii au solicitat sprijin pe rețele de socializare, unde au încărcat filme și fotografii, iar autoritățile s-au autosesizat.

Reclamant: „Cei pe care i-am trimis au descoperit la o distanță de vreo 50 de m de gardul nostru niște gropi imense de opt pe șase metri, doi metri jumătate adâncime, pline cu resturi animale, oase, carne, intestine, gropi descoperite care miroseau extrem de puternic.”

Localnică: „Nu se poate sta seara, deci pe terasă nu se poate sta.”

Reporter: „A ce miroase?”

Localnică: „A hoit, a porc, a bălegar, deci nu se respiră. În tot cartierul este un miros de nu poți să respiri.”

Localnică: „Vine miros, dar noi nu am știut de unde mirosul, aici, la noi în cartier.”

Reporter: „A ce miroase?”

Localnică: „A ceva mort, a mortăciune, a putrefacție. Am văzut că au venit domnii polițai și au întrebat cine este proprietar, le-am spus că domnii de la abator și să ia legătura.”

Polițiștii, cei de la Direcția Sanitar-Veterinară și inspectorii de la Garda de Mediu au ajuns la fața locului și încearcă să stabilească de unde provin leșurile. Sunt suspectați angajații unui abator situat la mică distanță de zona în care au fost descoperite gropile.

Ane-Marie Vrapciu, IPJ Buzău: „Au fost demarate verificări pentru a stabili cu exactitate proveniența deșeurilor, împrejurările în care acestea au ajuns pe terenul respectiv, urmând ca în funcție de neregulile constatate în materie de neutralizare a deșeurilor de origine animală să fie dispuse măsuri legale.”

Ciprian Botezatu, DSV Buzău: „În niciun caz nu trebuie să iasă din curte, din procesul de producție, din tot ceea ce înseamnă procesul de abatorizare, nicăieri în altă parte decât către incinerare.”

Până când vor stabili cu exactitate cine a îngropat leșurile, autoritățile vor igieniza zona.

VIDEO PROTVPLUS.RO