Declarații alarmante făcute de Serghei Lavrov la New York. „Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent”

×
Codul embed a fost copiat

Oficialii rușii continuă să stârnească indignare.

Întrebat dacă Rusia ar avea motive să folosească arme nucleare pentru a-și apăra noile teritorii, șeful diplomației de la Moscova a spus apăsat că: „regiunile din Ucraina în care au loc în aceste zile referendumuri pentru alipirea la Rusia vor fi sub protecţie deplină”. Pe de altă parte, din 28 septembrie, imediat după așa-zisele referendumuri din teritoriile ocupate, autoritățile ruse plănuiesc să închidă granițele pentru bărbații cu vârste de mobilizare. Este luată în considerare și impunerea legii marțiale. În tot acest timp, pe front, au pierdut patru avioane și un elicopter.

Ce a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, la New York

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe:Rusia are o doctrină de securitate nucleară, un document public, accesibil. Nu vreau să fac aici prognoze sumbre, dar întregul teritoriu al Federației Ruse, cel actual și cel care va fi consfințit prin Constituție în viitor, se află sub protecția deplină a statului. E elementar!”

Șeful diplomației ruse a făcut aceste declarații alarmante la New York, unde a participat la Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Anterior, de la tribuna ONU, Serghei Lavrov a răstălmăcit, ca de obicei, realitatea, cu cinism și nerușinare.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Oamenii din aceste teritorii nu fac decât să reacționeze la îndemnul adresat de domnul Zelenski în august 2021: „Cei care se simt ruși, să se ducă în Rusia!” Și chiar asta fac oamenii, se duc în Rusia cu tot cu pământurile lor. Evident, Rusia va respecta voința exprimată de cei care suferă de ani de zile abuzurile regimului neo-nazist”.

Citește și
referendum ucraina
Război în Ucraina, ziua 214. „Referendumurile” continuă în zonele ocupate, sub amenințarea armelor
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

În continuare, Lavrov a denunțat ceea ce a numit aroganța și rusofobia Occidentului.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe:Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent. De o amploare grotescă. Occidentalii nu se rușinează să-și declare intenția de a zdrobi militar țara noastră, ba chiar să distrugă, să frângă Rusia. Cu alte cuvinte, vor să șteargă de pe harta geopolitică o entitate care a devenit prea independentă. După ce s-a declarat victorios în Războiul Rece, Washingtonul s-a erijat în trimisul lui Dumnezeu pe Pământ, fără nicio obligație, doar cu dreptul sacru de a acționa în deplină impunitate”.

Oamenii continuă să protesteze în Rusia

Dincoace de Ocean, în Rusia, câteva mii de oameni din zeci de orașe au îndrăznit să iasă, sâmbătă seară, pe străzi, ca să denunțe războiul din Ucraina. Curajoșii au strigat „Putin în tranșee” și „Nu războiului!”, dar au fost atât de puțini încât erau depășiți de jurnaliști, care purtau veste galbene și, evident, de forțele de ordine.

Cetățenii care încalcă interdicțiile impuse de legile în vigoare vor fi reținuți. În timpul intervențiilor, forțele de ordine sunt autorizate să folosească forța.

Diana Magnay, corespondent Sky News: Majoritatea celor arestați aici sunt femei, pentru că, dacă ești bărbat, riști serios să fi consemnat pentru front direct din centrul de detenție”.

O femeie a cerut jurnaliștilor Sky s-o filmeze, fiind totuși conștientă că astfel atrage atenția asupra ei și va fi sigur încătușată. La câteva ore după ce Vladimir Putin a promulgat legea care înăsprește pedepsele pentru dezertori, Volodimir Zelesnki s-a adresat rușilor vizați de ordinele de mobilizare.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei:Autoritățile ruse înțeleg foarte bine că-și trimit cetățenii la moarte, dar comandanților ruși nu le pasă, vor doar să umple golurile lăsate de cei uciși, schilodiți ori de dezertori. Ucraina le garantează rușilor care ni se predau că vor fi tratați civilizat, că nimeni nu va ști circumstanțele predării lor și, dacă vă e frică să vă întoarceți în Rusia, într-un schimb de prizonieri, vom găsi soluții și pentru asta”.

Deja, surse oficiale neidentificate de la Moscova admit că se fac excese și greșeli în aplicarea deciziei de mobilizare parțială. Convocările sunt distribuite haotic, trădând faptul că responsabilii care se ocupă de recrutări simt o presiune semnificativă pentru a face mobilizarea cât mai repede posibil. Mulți sunt deja beți turtă când ajung la centrele de recrutare. Este și alcoolul o metodă de a te sustrage realității dure.

Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 214. „Referendumurile” continuă în zonele ocupate, sub amenințarea armelor

Serghei Lavrov
Serghei Lavrov promite protecţie deplină pentru orice teritoriu anexat de Rusia. Reacția imediată a Ucrainei

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat, la New York, că regiunile din Ucraina în care au loc referendumuri vor fi sub protecţia deplină a Rusiei dacă vor fi anexate de Moscova.

mobilizare rusia
Mobilizarea lui Putin provoacă anarhie în Rusia. Bătaie cruntă între polițiști și recruții nervoși

Pentru Rusia continuă șirul eșecurilor pe frontul din Ucraina. Mobilizarea decretată în urmă cu câteva zile nu pare să-i fie de prea mare folos lui Vladimir Putin.

zelenski
Cele trei promisiuni pe care Zelenski le face fiecărui soldat rus care se predă: Mai bine decât să mori ca un criminal

Președintele Volodimir Zelenski a transmis că Ucraina garantează militarilor ruși care se predau un tratament civilizat, secretizarea circumstanțelor predării și posibilitatea de a nu se întoarce în Rusia.

soldați ruși
Aliaţii lui Putin, îngrijoraţi de „excesele” mobilizării militare. Reacții virulente din parlamentul Rusiei

Şefii celor două camere ale parlamentului rus cer oficialilor regionali să ţină situaţia sub control şi să rezolve rapid „excesele” care au alimentat furia publică generată de mobilizarea soldaților în război.  

recruti rusia
Mobilizarea lui Putin. Recruți beți, întinși pe bănci și care refuză ordinele superiorilor | VIDEO

Noi clipuri video au fost postate pe rețele sociale, în care se presupune că recruții ruși sunt beți sau au un comportament teribilist față de superiorii din armata lui Putin.

drone
Ucraina denunţă un nou atac cu drone iraniene asupra oraşului Odesa

Oraşul portuar Odesa, din sudul Ucrainei, a fost din nou atacat cu drone de fabricaţie iraniană folosite de forţele ruseşti, au anunţat duminică autorităţile militare ucrainene.

Referendum Rusia
Referendumurile de anexare din Ucraina continuă a treia zi la rând. Parlamentul rus ar putea adopta o anexare joi

Referendumuri de anexare a estului Ucrainei la Rusia au continuat duminică, pentru a treia zi la rând.

liz truss
Premierul britanic Liz Truss susţine că aliaţii trebuie să rămână fermi în sprijinul pentru Ucraina

Prim-ministrul britanic Liz Truss a declarat că aliaţii ar trebui să rămână fermi în privinţa Ucrainei şi să ignore tentativele de intimidare ale preşedintelui rus Vladimir Putin.

israel
Israelul va acorda îngrijiri medicale unui număr de 20 de militari ucraineni răniţi în război

Ambasada Israelului la Kiev a anunţat duminică faptul că statul evreu va prelua 20 de soldaţi ucraineni răniţi în timpul războiului cu forţele ruse pentru a le acorda îngrijiri medicale.

 

Jake Sullivan
SUA îl avertizează pe Putin asupra „consecinţelor catastrofale” pe care le-ar avea utilizarea armelor nucleare în Ucraina

SUA vor răspunde decisiv oricărei utilizări de către Rusia a armelor nucleare împotriva Ucrainei şi au transmis Moscovei că se va confrunta cu „consecinţe catastrofale”, a declarat Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al Casei Albe.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Rusia recunoaște ”erori” în mobilizarea dictată de Putin. Bătrâni bolnavi, moașe și studenți, chemați să meargă la război
Rusia recunoaște ”erori” în mobilizarea dictată de Putin. Bătrâni bolnavi, moașe și studenți, chemați să meargă la război

Înalți oficiali ruși, aliați ai președintelui Vladimir Putin, au recunoscut că mobilizarea dictată de Kremlin generează numeroase greșeli și ordonă remedierea acestora. 

 

Război în Ucraina, ziua 214. „Referendumurile” continuă în zonele ocupate, sub amenințarea armelor
Război în Ucraina, ziua 214. „Referendumurile” continuă în zonele ocupate, sub amenințarea armelor

ȘtirileProTV.ro transmit, duminică, cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia.

Război în Ucraina, ziua 213. Trupele Kievului au reușit să recucerească teritorii în regiunea Donbas
Război în Ucraina, ziua 213. Trupele Kievului au reușit să recucerească teritorii în regiunea Donbas

ȘtirileProTV.ro au transmis în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia.

ONU acuză Rusia de „crime de război” în Ucraina. Până acum, organizația a vorbit despre „presupuse crime de război”
ONU acuză Rusia de „crime de război” în Ucraina. Până acum, organizația a vorbit despre „presupuse crime de război”

Anchetatorii ONU acuză vineri Rusia de faptul că a comis atrocităţi în Ucraina, după invazia de la sfârşitul lui februarie, după ce Organizaţia a vorbit, până acum, de presupuse crime de război în Ucraina.

Mulţi dintre ucrainenii eliberaţi în schimbul de prizonieri cu Rusia, ”torturaţi brutal” în captivitate, acuză Kievul
Mulţi dintre ucrainenii eliberaţi în schimbul de prizonieri cu Rusia, ”torturaţi brutal” în captivitate, acuză Kievul

Mulţi dintre ucrainenii predaţi de către Moscova Kievului într-un important schimb de prizonieri de război au fost ”torturaţi în mod brutal” în captivitate, acuză un oficial ucrainean de rang înalt, Kirilo Budanov, relatează AFP.  

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.