De Ziua Femeii, politistii le-au laudat pe soferite fiindca au produs mai putine accidente decat barbatii. Replica soferilor

Ultima actualizare: 11-03-2017 07:15

De Ziua Femeii, soferitele au primit laude din partea politiei Romane, care a constatat ca in ultimul an femeile au produs mai putine accidente la volan decat barbatii.

Din aproape 400 de incidente grave, doar 40 au fost provocate de doamne. Sunt mai prudente la volan, recunosc domnii, dar stau prost la indemanare.

Mitul potrivit caruia femeile aflate la volan folosesc oglinzile mai mult ca sa-si aranjeze tinuta, a fost spulberat de o statistica a politiei rutiere.

Din 21 de accidente rutiere grave produse din cauza soferilor care au alte preocupari cand conduc, in doar 3% din cazuri vinovatul a fost o femeie. Si cand vine vorba de accidente provocate de viteza excesiva, tot femeile stau mai bine: din peste 160 de cazuri doar 19 au fost provocate de soferite. Instructorii auto ne ofera o posibila explicatie:

Laurentiu Marin -instructor auto: "Ele merg mai incet, isi lasa spatiu de rezerva stanga, dreapta, isi efectueaza manevrele de schimbarea directie cu multe rezerve."

Am vrut sa aflam si parerea doamnelor.

Soferita: "Femeile sunt mai prudente."

Reporter: "De ce?"

Soferita: "Pentru ca nu sunt atat de sigure pe ele cum sunt barbatii."

Reporter: "Cand folositi frana de motor?"

Soferita: "Nu prea o folosesc ca la mine acasa e parcarea simpla".

Raspuns gresit, ar spune domnii de la volan, care nu au primit bine vestea ca femeile sunt soferite mai bune.

Sofer: "Sunt mai bune, cine zice asta?"

Reporter: "Politia Romana."

Sofer: "Poate mai precaute."

Daca la precautie femeile stau bine, la indemanare lasa de dorit. O confirma niste imagini in care o soferita incearca sa iasa dintr-o parcare.

Daca cei care au surprins imaginile s-au distrat, soferita s-a infuriat si s-a razbunat pe masina care a incomodat-o.

Laurentiu Marin -instructor auto: "Nu apreciaza la fel ca un barbat spatiul aflat la dispozitie."

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO