"Daca ai bani, esti smecher si in inchisoare". Marturia unui fost coleg de puscarie despre cum traiesc acum Borcea si Giovani

Ultima actualizare: 19-05-2014 00:02

Condamnati in dosarul transferurilor, fratii Becali si Cristi Borcea sunt aproape sa starneasca o revolta in randul detinutilor de la penitenciarul Slobozia.

Cel putin, asta sustine Nutu, un fost coleg de puscarie, eliberat de cateva zile. Cei trei ar trai pe picior mare si ar controla inchisoarea, ca in filmele cu mafioti, povesteste Nutu, suparat ca fratii Becali si Borcea au mancaruri alese, trabucuri scumpe, plasme si se pot imbaia ori de cate ori doresc.

Desi sunt inchisi doar de cateva luni, Ioan si Victor Becali, dar si Cristi Borcea au reusit sa isi faca un renume si dupa gratii, potrivit unui fost coleg de "suferinta".

Inchis pana acum 5 zile la Slobozia pentru conducere fara permis si ultraj, Nutu spune ca el nici in libertate nu o duce precum bosii fotbalului, la inchisoare.

"Cam mare camera pentru cate persoane sunt acolo. Noi aveam 18 paturi, la ei doar 5: Borcea, Giovanni si "primari" cu tron la toaleta. N-am eu conditii acasa cum au ei acolo", spune Nutu.

Cei trei oameni din fotbal ar fi gasit si o solutie pentru ca nasul lor fin sa nu simta mirosul inchis si apasator.

"Aveam baie de doua ori pe saptamana. De cand au venit ei, de trei ori. Lor le aduc trabucuri, noua nici macar tigari. Normal ca fumeaza", mai spune Nutu.

Nutu acuza conducerea penitenciarului ca le-ar fi renovat baia greilor din fotbal cu gresie si faianta noua si ca holurile sunt eliberate cand acestia au chef sa se plimbe.

"Cand unul din ei iese la magazin sau la vizita, nu mai iese nimeni din sectie. Daca merg la cabinet si e cineva pe hol, ii baga imediat"

In timp ce Gigi Becali lucreaza la Academia lui Gheorghe Hagi, iar Mihai Stoica impreuna cu Gica Popescu si George Copos in atelierul de tamplarie de la Rahova, Cristi Borcea s-ar fi pus cu burta pe carte.

"Am inteles ca vor sa-l puna sef de biblioteca. N-am auzit sa lucreze cat am stat inauntru"

Intre timp, Cristi Borcea si Victor Becali au obtinut regim semi-deschis ceea ce inseamna ca vor parasi penitenicarul Slobozia pentru Poarta Alba, unde ii asteapta Gigi Becali.

Administratia penitenciarelor sustine ca toti detinutii au acelasi regim de detentie, iar cei trei nu beneficiaza de unul preferential. Este adevarat ca Borcea si fratii becali sunt intr-o celula renovata, dar nu ar fi adevarat ca au televizor cu plasma.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO