Cutremur cu magnitudinea de 3,1 in zona Vrancea, cu epicentrul in judetul Buzau, inregistrat duminica dupa amiaza

Ultima actualizare: 11-03-2015 07:11
cutremur Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs duminica, la ora 16.01, in zona Vrancea, epicentrul seismului fiind in judetul Buzau, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul s-a produs la adancimea de 138 de kilometri, iar orasele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Valenii de Munte (39 de kilometri), Covasna (45 de kilometri), Mizil (52 de kilometri), Buzau (53 de kilometri) si Sacele (53 de kilometri).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter, s-a produs duminica, la ora 08.03, in zona Muntenia, epicentrul seismului fiind in judetul Braila.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs in 24 ianuarie, in zona seismica Vrancea. In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade.

Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO