Revelionul se anunță ceva mai însuflețit decât anul trecut. În cele mai multe orașe mari sunt organizate petreceri în aer liber, urmate de focuri de artificii în cinstea lui 2022.

Mulți români sunt nerăbdători să ciocnească un pahar de șampanie în aer liber și să numere ultimele secunde cu prietenii, după ce anul trecut au petrecut acasă, în cerc restrâns.

Acum doi ani a fost ultima petrecere de revelion în Piața Constituției din Bucureşti. Acum va fi un singur spectacol în aer liber, în Parcul Titan.

Localnic: „De ieri tot venim să vadă luminițele, să vadă laserele, ne place. De abia așteptăm diseară să venim și noi. Nu am mai avut demult așa puțină distracție”.

Și la Iași va fi un concert, urmat de focuri de artificii. Mii de oameni sunt aşteptaţi să vină în piaţa de la palatul Culturii, pentru petrecerea în aer liber care va începe la ora 20. Pe scenă vor urca mai mulţi artişti de la noi, printre către Ovidiu Lipan Ţăndărică şi formaţia Direcţia 5, iar la miezul nopţii, va avea loc un spectaculos foc de artificii care va dura 10 minute.

Ovidiu Lipan Țăndărică: „O super seară, la trecerea între ani, de la Iași. Vă aşteptam diseară! Un an nou bun, de pe acuma vă spun! Toate bune!”

La spectacolul de Anul Nou din Craiova sunt sunt așteptați aproximativ 15.000 de oameni.

O petrecere va fi și în Constanța. În oraşul de la malul mării, petrecerea va începe la ora 20. Circulaţia a fost restricţionată, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Jocurile de artificii vor fi lansate din șapte zone diferite ale oraşului.

Alin Vintilă, reprezentant al Primăriei Constanța: „Avem patru DJ. Concertul va dura până la ora 2. Nu sunt restricţii pentru accesul în această zonă de eveniment, dar toată lumea trebuie să poarte masca de protecţie”.

La Oradea, nu vor fi concerte, ci doar un spectacol de artificii, care va fi filmat cu o dronă și transmis live pe un ecran montat în Piața Unirii.

Doi tineri: „Cu siguranță o să ne placă. Cred că în aceste vremuri pandemice, cred că avem nevoie de altceva. Puțină distracție”.

În Cluj-Napoca erau anunţate artificii, dar autoritățile au renunțat chiar în ultima zi.

Deși inițial în Cluj-Napoca erau programate focuri de artificii în patru cartiere, vineri autoritățile au anunțat că totul a fost anulat din cauza ceții.

Un Revelion liniştit va fi și în Timișoara. În Piața Operei va fi liniște la miezul nopții, la trecerea în noul an. Nu sunt organizate concerte și nu vor fi nici focuri de artificii. Timișorenii pot totuși participa la un concert de pian, organizat În Piața Libertății, până la ora 22.